Ohlasy 1. kolo

Moje práce je, abych spoluhráče podržel! Dva body bereme, říká Nick Malík

Škoda Plzeň na úvod nové sezóny získala na ledě Vítkovic dva body. Velkou zásluhu na tom má i brankář Nick Malík, který několika zákroky podržel své mužstvo.

Škodovka zažila dobrý vstup do nového ročníku Tipsport extraligy, Vítkovice porazila 3:2 po prodloužení. „První třetina z naší strany nebyla nic moc, trochu jsme se rozkoukávali, Vítkovice navíc na nás vletěly. Domácí byli hodně brusliví, čím nás zaskočili. Postupem času jsme ale byli více na puku, měli jsme šance, nicméně je určitě na místě pochválit i brankáře Klimeše, chytal velmi dobře. Jsme spokojení za dva body, určitě je všichni bereme,“ hodnotí zápas Nick Malík.

Pro plzeňského brankáře to byl návrat na místo činu, ve Vítkovicích totiž působil v mládežnických kategoriích. „Přišlo mi to úsměvné, že hned po návratu z Finska začnu v Česku tady ve Vítkovicích. Bylo krásné si tu zahrát. Já jsem se tady v mládí chodil dívat na tátu, tak jsem byl rád, že jsem tu atmosféru tady zažil i z ledu. Dnes se tu byl podívat on na mě, je hezké, jak jsme si role obrátili,“ prozrazuje brankář indiánů.

Jak již bylo řečeno, Západočeši neměli zrovna ideální vstup do utkání. Plzeňské mužstvo zejména v první třetině podržel brankář Škody, který si na svůj účet připsal několik důležitých zákroků. „Mně vždycky vyhovuje, když na mě jde více střel, je důležité si puk osahat. První třetina celkově z naší strany nebyla kvalitní, ale moje práce je, abych spoluhráče podržel. Kluci mi ovšem taktéž hodně pomáhali, když blokovali střely. Jsem moc rád, že jsme vyhráli,“ uzavírá Nick Malík.

FOTO: HC Vítkovice Ridera.