Preview 2. kolo

Domácí extraligová premiéra nové sezóny! Plzeň hostí Litvínov

Modrobílí se po cestě do Vítkovic poprvé v nové extraligovém ročníku představí svým fanouškům, usilovat budou o vendetu za jarní vyřazení v play-off proti Severočechům.

2. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. LITVÍNOV od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VERVA LITVÍNOV

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
20. září 2024
2. kolo Tipsport extraligy

Škodě se na Vervu doma daří. Od roku 2010 přivítala Litvínov ve svých prériích v devětařiceti případech a nebodovala pouze čtyřikrát! Z toho jednou v minulé sezóně, kdy Škoda zvítězila 5:2, padla 3:5 a nakonec ztratila i duel v play-off v prodloužení. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Verva vloni skončila po základní části pátá, čímž vyrovnala své nejlepší umístění od sezóny 2016/17. V mezidobí totiž skončila čtrnáctá, třikrát jedenáctá, dvanáctá a třináctá. V play-off následně černožlutí vyřadili právě Plzeň, poté ještě v poměru 4:2 na zápasy brněnskou Kometu, pak ale čistě 0:4 nestačili na Pardubice.

Po sezóně odešel na Slovensko Andrej Kudrna, do Karlových Varů dvojice Radim Šalda a Janis Jaks, do Ústí nad Labem Lukáš Klika, do Německa Liam Kirk, do Zlína Lukáš Válek, do Slavie Marek Slavík, do Jihlavy Jan Strejček a do Vítkovic tandem Patrik Demel s Jindřichem Abdulem.

Naopak novými tvářemi jsou ze zámoří Jan Šprynar, Maxim Čajkovič, Jared McIsaac a Matěj Pekař, z Litoměřic Josef Jícha, ze Slovenska František Gajdoš, z Třince Adam Polášek, ze Švédska Filip Sandberg a z Českých Budějovic Lukáš Vopelka.

V přípravě mužstvo začalo skvěle. V nájezdech zvítězilo v Karlových Varech, 4:1 si poté poradilo doma s Libercem a následně uspělo i v odvetě na jeho ledě 3:2. Jenže poté přišly tři nezdary - v odvetě od Energie 0:3, 2:6 s Ambri-Piotta a v prodloužení s Klotenem. Generálkou na extraligu byl turnaj v Německu, kde nejprve s Drážďany přišla hladká výhra 5:0, avšak následně s Düsseldorfem porážka 1:4.

Do samotné soutěže vstoupili černožlutí soubojem s Mountfieldem, který po otočce skolili 4:2.


Výsledky posledních zápasů
HC Vítkovice Ridera 2
HC Škoda Plzeň 3pp
(1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Abdul (Nellis, Košťálek), 31. Nellis (Yetman, Abdul) – 21. Simon (Klepiš, Rubins), 52. Mertl (Archambault, Zámorský), 62. Merezhko (Holešinský).
HC Škoda Plzeň: Malík (Hrenák) – Rubins (A), Zámorský, Malák, Merežko, Skok, Kvasnička, Dujsík – Schleiss (C), Simon, Holešinský – Klepiš (A), Lalancette, Archambault – Söderlund, Urban, Rohlík – Indrák, Mertl, Matýs – Hauser.

HC Verva Litvínov 4
Mountfield HK 2
(1:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Gut (Polášek), 30. Gut (Sukeľ), 47. Czuczman (Jícha, Pekař), 55. O. Kaše – 10. Jergl (Miškář, Blain), 59. Pour.
HC Verva Litvínov: Tomek (Zajíček) – Zeman, Baránek, McIsaac, Zile, Polášek, Czuczman, Baláž – Sandberg, Sukeľ (C), Koblasa – O. Kaše (A), D. Kaše (A), Hlava – Pekař, Gut, Maštalířský – Havelka, Jícha, Jurčík.