Preview 3. kolo

Plzeňští míří k derby Škodovek do Mladé Boleslavi!

Třetí kolo Tipsport extraligy zavede indiány podruhé na válečnou stezku - terčem budou prérie Bruslařů.

3. kolo ONLINE: MLADÁ BOLESLAV vs. PLZEŇ od 16:00!


BK MLADÁ BOLESLAV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav
22. září 2024
3. kolo Tipsport extraligy

Modrobílým se v poslední době na ledě Bruslařů daří, z posledních deseti duelů pouze třikrát padli. Sérii navíc natáhli hned v nové sezóně o další vítězství v létě, kdy led Středočechů dobyli poměrem 3:1. Jaké utkání náš čeká nyní?

Z tábora soupeře
Středočeši vloni zakončili základní část na třináctém místě a pokračovali tak v postupném pádu. Na jaře 2020 totiž dlouhodobou fázi Tipsport extraligy završili čtvrtí, o rok později dokonce třetí. Jenže poté přišel pád na jedenácté, desáté a vloni právě již nepostupové místo.

Na pomoc tak dorazil sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák, přidal se i forvard Aleksi Rekonen. Ze Sparty zase přišel Jan Buchtele, z Vítkovic Dominik Lakatoš, ze Švýcarska Petr Čajka, z Finska Julius Junttila, z Karlových Varů Tomáš Havlín, z Prostějova Zdeněk Doležal, ze Slavie Jan Závora a z Brna dvojice Dominik Furch a Steve Moses. Jenže právě posledně jmenovaný do sezóny nejspíše vůbec nezasáhne. Den před prvním přátelským duelem nového ročníku mu totiž při dopoledním rozcvičení praskla Achillova šlacha a je nyní po operaci. Ta pro autora loňských 36 bodů v extralize bude čítat přibližně půl roku.

Naopak tým opustili Filip Novotný, Jan Štibingr, Matti Järvinen, Róbert Lantoši, Tomáš Pitule, Jan Půček, Joachim Rohdin, Ondřej Roman, Tomáš Šmerha či Filip Krivošík.

V přípravě mužstvo odehrálo sedm zápasů a po šesti mělo bilanci vyrovnanou. Dvakrát padlo s Plzní a jednou na Kladně, naopak skolilo Litoměřice, Mountfield a Energii. A právě s ní si nakonec střihlo i extraligovou generálku a uspělo 4:2.

Vstup do tuzemské nejvyšší hokejové soutěže obstaral duel s Olomoucí a opět v Karlových Varech, ziskem je plný počet bodů při skóre 6:2.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 1
HC Verva Litvínov 3
(1:3, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Lalancette (Archambault) – 5. Jurčík (McIsaac, Jícha), 7. Pekař (Czuczman, Hlava), 19. O. Kaše.
HC Škoda Plzeň: Hrenák (21. Malík) – Malák, Zámorský, Rubins (A), Merežko, Skok, Kvasnička, Dujsík – Söderlund, Lalancette, Archambault – Schleiss (C), Simon, Holešinský – Klepiš (A), Urban, Rohlík – Hauser, Mertl, Matýs.


HC Energie Karlovy Vary 0
BK Mladá Boleslav 2
(0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Rekonen (Čajka), 60. Fořt (Lakatoš).
BK Mladá Boleslav: Furch (J. Růžička) – Čech, Pyrochta (A), Lintuniemi, Bernad, F. Pavlík, Jánošík (C), Havlín – Lakatoš, Fořt (A), Skalický – Doležal, Hradec, Buchtele – Rekonen, Čajka, Junttila – Stránský, Závora, Dvořáček – Malát.