DOR: PLZ - SLA

Dorost jde po výhře nad Slavií do čela ligy!

Plzeňští dorostenci prožívají fantastický vstup do sezóny, když vyhráli ve všech pěti úvodních zápasech. Dnes tuhle sérii chtěli indiáni prodloužit proti Slavii a začali dobře, hned ve druhé minutě šli do vedení.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

4:1
1:0, 2:1, 1:0

Branky a nahrávky: 01:46 Tománek (Fodor, Pitter; 5/5), 26:18 Blengino (Fiala, Šulan; 5/5), 32:55 Tománek (Maxa, Fodor; 5/5), 58:01 Fodor (Maxa, Fiala; 5/5) – 31:18 Filip (Slížek, Janoušek; 5/4).
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Rozhodčí: Píša – Sýkora, Straka

vyloučení
4:3
Využití
0:1
střely na branku
28:38
Diváci
88

HC Škoda Plzeň

Poustka – Pitter, Fiala, Boskovic, Šulan, Ferda, Kamas – Fodor, Stupka, Slováček, Bělík, Blengino, Tománek, Maxa, Svoboda, Matoušek.

HC Slavia Praha

Štěpánek – Oh, Filip, Skyba, Verbeshchuk, Hess, Švec – Egart, Mach, Keller, Mikš, Švancar, Volodin, Holejšovský, Slížek, Malacha, Janoušek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 60 38 1 37 97.37 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Šulan 0 1 1 2 0
Jiří Kamas 0 0 0 0 0
Jakub Slováček 0 0 0 1 0
Filip Stupka 0 0 0 0 0
Eliáš Matoušek 0 0 0 0 0
Vojtěch Svoboda 0 0 0 1 0
Jan Fodor 1 2 3 3 2
Martin Boskovic 0 0 0 2 2
Jiří Maxa 0 2 2 3 0
Matyáš Fiala 0 2 2 2 2
Matěj Tománek 2 0 2 3 0
Alessandro Blengino Dario 1 0 1 1 0
Václav Pitter 0 1 1 2 2
Šimon Bělík 0 0 0 0 0
Tadeáš Ferda 0 0 0 0 0

komentář

Začátek utkání byl velmi divoký. Hned v úvodní minutě měl dobrou příležitost Jan Fodor, avšak branku těsně přestřelil. Na opačné straně pro změnu dostal krásný pas Keller, nicméně vedl si velmi podobně. Vzápětí už se skóre ale přece jen měnilo. Matěj Tománek získal puk ve středním pásmu, následně udělal hezkou kličku mezi kruhy, odkud vyslal nechytatelnou ránu do šibenice. Odpovědět mohl Švancar, Poustka včas zasáhl, naopak navýšit se snažil znovu Fodor, ale ani tentokrát se skóre nezměnilo. Plzeňský brankář si poradil i únikem Filipa, puk po jeho střele skončil v rukavici Poustky. Slavia měla postupem času více ze hry, fantastický gólman Škody ovšem vyřešil i zakončení Josefa Holejšovského.

Na startu prostředního dějství si počkal na kotouč Eliáš Matoušek, ten jel od modré čáry následně sám na Štěpánka, střelou k tyči ho nepřekvapil. Škodovka ale stejně svůj náskok nakonec zdvojnásobila. Na vrcholu levého kruhu získal kotouč Dario Alessandro Blengino, který se prosadil prudkým švihem ke vzdálenější tyči. Hosté se prosadili až krátce za polovinou utkání. V početní výhodě se usmálo štěstí k Danielu Filipovi, který získal odražený kotouč, následně ho poslal do poloprázdné plzeňské klece. Plzeň inkasovala po dvou zápasech s čistým kontem. Avšak ještě ve druhé periodě vrátil domácím dvoubrankový náskok Matěj Tománek, jehož skvěle našel před brankou Jiří Maxa.

Poslední část odšpuntoval svou individuální akcí kapitán Jiří Maxa, ale i díky sekeře obránce Slavie, nezakončil dle svých představ. V přesilové hře si zase Vojtěch Svoboda navedl puk na osu hřiště, plzeňského útočníka ovšem skvěle vychytal brankář Štěpánek. Činil se i Eliáš Poustka, který vytáhl ze své sbírky fantastický zákrok při přečíslení Slavie. Na rozdíl tří branek mohl navýšit vedení Západočechů Martin Boskovic, který si sjel před branku od modré čáry, avšak jeho bekhendová klička skončila jen v rukavici brankáře. V samotném závěru to Slavia zkusila při hře bez brankáře, avšak neuspěla. Ba naopak opuštěnou klec trefil Jan Fodor, který dal výsledku definitivní podobu, Škoda Plzeň porazila Slavii 4:1, vyhrála tak i šesté utkání v nové sezóně.

FOTO: Jindřich Jager.

Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Dnešní zápas se nehodnotí dobře, protože jsme nehráli dobře, avšak výsledek vypadá zcela jinak. Musím jednoznačně pochválit Eliáše Poustku v bráně, jelikož v první třetině nám dal možnost vyhrát tohle utkání, mohli jsme klidně prohrávat 1:6. S výsledkem jsme nakonec spokojení, ale hra nebyla dobrá. Musíme spadnout na zem, opět najít pokoru a hrát jako na začátku sezóny.“

Tomáš Kucharčík (HC Slavia Praha): „Pro nás to bylo velmi těžké utkání, ale zvládli jsme ho slušně. Měli jsme nějaké šance, bohužel jsme je nevyužili, zápas mohl být určitě zajímavější. Plzeň má svou kvalitu, já musím náš tým dneska rozhodně za předvedený výkon pochválit.“