MBL - PLZ

MBL - PLZ 2:1pp - Z Mladé Boleslavi s jedním bodem

Podruhé mimo své prérie vyrazili bojovat o body plzeňští indiáni. Jejich cesta tentokrát vedla na led Mladé Boleslavi, kterou Škoda dokázala v rámci přípravy dvakrát porazit. A ani tentokrát domů Plzeňané neodjeli s prázdnou.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

2:1p
0:1, 1:0, 0:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 34. Jánošík (Závora), 65. F. Pavlík (Rekonen, Junttila) – 18. Rohlík (Zámorský, Archambault).
Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Vyšší tresty: Lakatoš (MBL), Lalancette (PLZ) - 5min, bitka

Rozhodčí: Ondráček, Pilný – Zíka, Šimánek.

vyloučení
3:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
31:15
Zblokované střely
12:13
Hity
2:3
Vhazování
26:26
Diváci
3099

BK Mladá Boleslav

Furch (J. Růžička) – Pyrochta (A), Čech, Havlín, Bernad, Jánošík (C), F. Pavlík, Křepelka – Skalický, Fořt (A), Lakatoš – Buchtele, Hradec, Doležal – Junttila, Čajka, Rekonen – Dvořáček, Závora, Stránský – Malát.

HC Škoda Plzeň

Malík (Hrenák) – Malák, Zámorský, Rubins (A), Merežko, Kvasnička, Dujsík, Piskáček – Schleiss (C), Simon, Holešinský – Lev (A), Lalancette, Archambault – Söderlund, Klepiš, Rohlík – Urban, Mertl, Matýs – Hauser.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Nick Malík 65 31 2 29 93,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Olivier Archambault 0 1 1 1 0
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 0 0 0 0
Jakub Klepiš 0 0 0 1 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Christophe Lalancette 0 0 0 -1 5
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 0 0 1 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0 0
Igor Merezhko 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 0
Jan Piskáček 0 0 0 -1 0
Ondřej Rohlík 1 0 1 0 0
Kristians Rubins 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 4
Dominik Simon 0 0 0 0 0
Tim Söderlund 0 0 0 -2 2
Tomáš Urban 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 1 1 1 2

komentář

Jako první zahrozil domácí Fořt, který dorážel střelu, která se odrazila od zadního mantinelu, Nick Malík se nicméně rychle stačil přesunou. Plzeň odpověděla akcí, když Zámorský vysunul do brejku Tomáše Urbana, ten zvolil ránu mezi betony, Furch je včas sklapnul. Další možnost přišla v přesilové hře po raně Rubinse od modré čáry, chyběla ovšem větší přesnost. Na domácí straně hrozil Dominik Lakatoš, plzeňský gólman na poslední chvíli vyrazil kotouč vyrážečkou mimo svou svatyni. Poprvé se skóre měnilo na konci osmnácté minuty, po hezké akci šla do vedení plzeňská Škodovka. Petr Zámorský od modré čáry vymyslel krásnou přihrávku na Ondřeje Rohlíka, kterému stačilo jen nastavit hůl.

Na startu druhé dvacetiminutovky zaváhala obrana Boleslavi, po kiksu Pyrochty mohl přidat druhou branku Plzně Ondřej Matýs, Furch nicméně odolal. Nedlouho poté v přesilové hře vyzkoušel pozornost brankáře prudkou ránou Jakub Lev, který se poprvé v sezóně dostal do akce, avšak trefil jen prostředek brány. Při rovnovážném stavu na ledě stejný hráč přenechal puk Janu Schleissovi, ten střílel na bližší tyč, domácí gólman opět připraven zasáhnout. Při rychlém přečíslení zase Söderlund našel na druhé vlně volného Lva, přestože puk zajímavě poskakoval po brankovišti, v bráně neskončil. Neproměné šance hosty mohly mrzet dvojnásob, jelikož po šťastné brance srovnal Adam Jánošík. Středočeši mohli v závěru skóre dokonce otočit, Pyrochta nicméně trefil jen brankovou konstrukci.

Poslední část odšpuntoval svou šancí Jan Buchtele, proti němu však skvěle zasáhl Nick Malík. Vzpětí mohl naopak rozradostnit plzeňské fanoušky Tim Söderlund, který jel sám na Furcha, klička mu ale nevyšla dle představ. Nerozhodný stav neprolomil ani další navrátilec do sestavy, Jan Piskáček, který trefil pouze připraveného brankáře Boleslavi. Na druhé straně obdržel přihrávku na levou stranu znovu Fořt, maskovaný muž indiánů byl ve své kanceláři na svém místě. Pět minut před koncem se odražený kotouč dostal na levý kruh k Junttilovi, puk z jeho hole nicméně jen prosvištěl brankovištěm. Prodloužení mohl odmítnout Mezezhko, avšak v samotném závěru z ideální pozice minul. Zápas tak dospěl do nastaveného času.

V něm měli domácí více ze hry, za což byli odměněni. V poslední minutě trefil bonusový bod pro Mladou Bolelav prudkým švihem Filip Pavlík. Škoda Plzeň prohrála 1:2 po prodloužení.

FOTO: BK Mladá Boleslav.

Ohlasy trenérů

David Havíř (BK Mladá Boleslav): „Od nás velice slušná první třetina se střeleckým poměrem 10:3, bohužel jsme inkasovali po hrubé chybě, kdy jsme nechali volného hráče před brankou. Nějaký tlak tam ale od nás byl. Druhá třetina byla vyrovnaná, Plzeň možná do třicáté minuty byla lepší. My jsme si potom pomohli šťastným gólem. Ve třetí třetině se hrálo nahoru dolů, oba týmy měly své šance, ale nic se nestalo. Dvacet vteřin před koncem jsme si nechali ujet hráče samotného na branku a zachránit nás musel brankář. Tím nám dal ještě jednu šanci do zbytku zápasu. V prodloužení jsme měli o dvě šanci víc a jednu jsme proměnili.“

Josef Jandač (HC Škoda Plzeň): „My jsme se hlavně zaměřili na to, abychom měli lepší start do utkání než v posledních dvou zápasech. To se nám povedlo, šli jsme i do vedení. Ve druhé třetině to bylo, myslím, trošku nahoru dolů. Nesehráli jsme ale dobře přesilovky, nepřidali druhý gól a potom jsme naopak lacině inkasovali. Zápas směřoval až do prodloužení. V něm byli domácí lepší, šli si pro druhý bod a nakonec si jej i zaslouženě vzali. Celkově to ale nestačilo na víc než jeden bod, protože jsme absolutně neproduktivní. A to musíme změnit.“