Preview 4. kolo

V dalším extraligovém kole Plzeň hostí Spartu!

Druhý domácí extraligový zápas přivane na západ Čech těžkou váhu - pražskou Spartu!

4. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. SPARTA od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SPARTA PRAHA

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
24. září 2024
4. kolo Tipsport extraligy

Plzeň se Spartou do loňské sezóny od roku 2016 nebodovala pouze v šesti utkáních! Ovšem vloni se Pražané dokonale pomstili - neztratili ani bod! Letos přátelský duel dospěl k nájezdům, které lépe zvládli indiáni. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Pražané lační dlouhá léta po titulu, ale ani vloni to nevyšlo. Čekání se tak od roku 2007 protáhlo opět minimálně o rok. V loňské sezóně mužstvo v základní části sice vybojovalo povedených 111 bodů, leč o dalších deset více zvládly Pardubice. Přesto po dvou předchozích třetích místech přišel posun. V play-off Sparta začala dobře, bez zaváhání vyřadila Liberec. Jenže... V semifinále přišel historický moment, když Pražané sérii s Třincem započali třemi výhrami, v šestém zápase dokonce vedli ještě vteřinu před koncem základní hrací doby, přesto dokázali Oceláři uniknout klinické smrti a nakonec tým z našeho hlavního města vyřadit.

V létě se ale v týmu velké zemětřesení neudálo. Na lavičku nastoupili k hlavnímu lodivodovi Pavlu Grossovi Antonín Stavjaňa a Otakar Vejvoda, na ledě jsou novými tvářemi Valtteri Kemiläinen z finské Tappary, Dominik Mašín z Tampere, Miikka Salomäki ze švýcarského Lausanne a Tomáš Hyka z Pardubic. Naopak mužstvo opustili Miloslav Hořava, Jan Buchtele, Jakub Konečný, Nicolas Beaudin, Stephen Harper, Josh Kestner, Oldřich Cichoň, Petr Hauser či Michael Krutil.

V rámci přípravných duelů Sparta bez ztráty pomyslného bodu skolila Litoměřice, Cornell, Mountfield, Motor i Wolsburg, sklonit se musela, jak již bylo řečeno, pouze v Plzni. Následovala Liga mistrů, ve které přišel nezdar v nájezdech s Tapparou, debakl 1:5 v Sheffieldu, 0:3 v Berlíně a dosud jediná radost - 5:2 s Fehérvárem.

V samotné extralize začali Pražané vítězstvím 3:0 nad Třincem, pak ovšem padli 2:4 v Kladně a naposledy doma s Energií, která do té doby nevstřelila v extralize ani branku, prohráli 1:2.


Výsledky posledních zápasů
BK Mladá Boleslav 2
HC Škoda Plzeň 1pp
(0:1, 1:0, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 34. Jánošík (Závora, Dvořáček), 65. F. Pavlík (Rekonen, Junttila) – 18. Rohlík (Zámorský, Archambault).
HC Škoda Plzeň: Malík – Malák, Zámorský, Rubins, Merežko, Kvasnička, Dujsík, Piskáček – Schleiss, Simon, Holešinský – Lev, Lalancette, Archambault – Söderlund, Klepiš, Rohlík – Urban, Mertl, Matýs – Hauser.


HC Sparta Praha 1
HC Energie Karlovy Vary 2
(0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 59. K. Hrabík (Kemiläinen, Krejčík) – 34. Reunanen (Šalda, Černoch), 48. Gríger (Reunanen, Salsten).
HC Sparta Praha: Kořenář (Volevecký) – Mašín, Kemiläinen, Krejčík, Moravčík, Kempný (A), Irving, T. Tomek, Tůma – Hyka, Horák, Chlapík (A) – K. Hrabík, Najman, P. Kousal – Salomäki, Lajunen, Forman (C) – Ton, O. Hrabík, Vitouch.