PLZ - SPA

PLZ - SPA 0:5 - Škodovka proti Spartě střelecky mlčela

I po čtvrtém kole nadále čeká Škoda na tříbodovou výhru, ani druhý domácí zápas se totiž plzeňským indiánům výsledkově nepovedl, na jejich síly tentokrát byla pražská Sparta.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

0:5
0:1, 0:3, 0:1

Branky a nahrávky: 17. Irving (Ton, Forman), 29. Salomäki, 32. Ton (Moravčík, Krejčík), 39. K. Hrabík (Najman, P. Kousal), 59. Ton (Najman)
Průběh utkání: 0:0, 0:5.

Rozhodčí: Ondráček, Mejzlík – Lhotský, Hnát.

vyloučení
4:3
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
13:32
Zblokované střely
15:19
Hity
8:2
Vhazování
19:25
Diváci
5246

HC Škoda Plzeň

Malík (Hrenák) – Malák, Zámorský, Rubins (A), Merežko, Kvasnička, Dujsík, Piskáček – Archambault, Lalancette, Lev (A) – Schleiss (C), Simon, Holešinský – Söderlund, Klepiš, Rohlík – Urban, Mertl, Matýs – Šiler.

HC Sparta Praha

Kořenář (Volevecký) – Mašín, Kemiläinen, Krejčík (A), Moravčík, Kempný, Irving, T. Tomek – Hyka, Horák, K. Hrabík – Chlapík, Vitouch, P. Kousal – Salomäki, Lajunen (A), Forman (C) – Ton, Najman, O. Hrabík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Nick Malík 60 32 5 27 84,38 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Olivier Archambault 0 0 0 0 0
Tomáš Dujsík 0 0 0 -1 2
Adrián Holešinský 0 0 0 -1 0
Jakub Klepiš 0 0 0 0 2
David Kvasnička 0 0 0 -1 2
Christophe Lalancette 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 0 0 -1 0
Ondřej Matýs 0 0 0 -2 0
Igor Merezhko 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -3 2
Jan Piskáček 0 0 0 -1 0
Ondřej Rohlík 0 0 0 -1 0
Kristians Rubins 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
Dominik Simon 0 0 0 -1 0
Tim Söderlund 0 0 0 -1 0
Jakub Šiler 0 0 0 0 0
Tomáš Urban 0 0 0 -2 0
Petr Zámorský 0 0 0 -2 0

komentář

První velká šance zápasu přišla na startu čtvrté minuty, puk se dostal na modrou čáru k Petru Zámorskému, jehož pokus vyrazil Kořenář betonem jen k volnému Danielu Malákovi, ten ovšem tvrdou ranou následně minul bránu. Do další slibné příležitosti se proháčkoval Ondřej Rohlík, který obdržel pas za obranu Sparty, po jeho střele domácím chyběly centimetry. Na druhé straně vzápětí zahrozil Jani Lajunen, z osy hřiště ovšem orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Ani ve své druhé velké šanci nedlouho poté neuspěl Rohlík, jenž vzal na sebe rychlé přečíslení dvou na jednoho. Do vedení se tak dostala Sparta, z vrcholu pravého kruhu vyslal nechytatelnou ránu obránce Aaron Irving.

Prostřední část odšpuntoval již po deseti vteřinách Tomáš Hyka, z ostrého úhlu ovšem plzeňského brankáře nenachytal. Na druhé straně měl na hokejce vyrovnání Jan Piskáček, bek indiánů ovšem mířil jen doprostřed brány. Ze stejného místa vzápětí neuspěl ani Tomáše Mertl. A domácí neproměněné šance mohly mrzet dvojnásob, jelikož z ojedinělé šance vystřelil krátce za modrou čárou Miika Salomäki a nenápadná rána propadla Malíkovi až do sítě. Posléze všem fanouškům zatrnulo, na ledě zůstal po střetu u mantinelu ležet Ondřej Rohlík, plzeňský forvard byl nakonec na nosítkách odvezen rovnou do nemocnice. Domácí nepříjemná situace opařila, odraženou ránu od zadního mantinelu totiž uklidil do sítě Petr Ton a Sparta se dostala již do třígólového vedení. A to stále z hostující strany nebylo vše, jelikož těsně před koncem využil přesilovou hru Pražanů Kryštof Hrabík.

Poslední část začala Škoda v početní výhodě, od modré čáry nebezpečně pálil Jakub Lev, o malý kousek ale branku soupeře minul. Kotouč za Kořenáře záhy nedostal ani Jan Piskáček z pravé strany. Svou druhou branku v zápase se snažil vstřelit Kryštof Hrabík, maskovaný muž indiánů jeho pokus ale dobře viděl. Zkorigovat skóre se pro změnu pokoušel Tomáš Dujsík, jenomže branku Sparty těsně přestřelil. Tim Söderlund se snažil vymazat plzeňskou nulu ve skóre, z velkého úhlu ale branku soupeře těsně minul. Závěr zápasu už si hosté pohlídali, i tak se jim povedlo zásluhou Petra Tona ještě jednou dostat puk do sítě. Plzeň podlehla Spartě 0:5.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (HC Škoda Plzeň): „My jsme věděli, že Sparta dvakrát prohrála, že nyní přijede do Plzně nažhavená a bude chtít vyhrát. Připravovali jsme se na to, v první třetině jsme třikrát jeli v situaci dva na jednoho, naše řešení ovšem nebylo ideální, minimálně jeden gól jsme měli dát, zápas mohl vypadat jinak. Další věc, která rozhodla, v Boleslavi jsme vystřelili patnáct střel, dnes třináctkrát, což je hrozně málo, na to se těžko bude vyhrávat. Druhá a třetí třetina z naší strany nebyly konkurenceschopné, musíme pogratulovat Spartě k vítězství.

Otakar Vejvoda (HC Sparta Praha): „Jsme rádi, že máme tři body po dvou prohraných zápasech v řadě, navíc po výkonech, které nebyly podle očekávání. Od prvního střídání jsme si šli za výsledkem. Hokej je hra chyb, Plzeň měla v první třetině několik přečíslení. Za stavu 1:0 nás podržel Kořenář v bráně, záhy jsme vstřelili naopak gól na 2:0, čímž se utkání zřejmě zlomilo.