DOR: PIW - PLZ

Plzeň je modrobílá! Dorost ovládl derby, Wolves nasázel bůra

V Plzni na Košutce se odehrálo historicky první derby mezi Škodou Plzní a Pilsen Wolves v Extralize dorostu. Indiáni nedal nováčkovi sebemenší šanci, utkání zcela ovládli, do tabulky si tak připisují další tři body.

HC Pilsen Wolves - HC Škoda Plzeň

0:5
0:1, 0:2, 0:2

Branky a nahrávky: 4. Maxa (Tománek, Strnad), 24. Maxa, 29. Matoušek (Kamas, Ferda), 43. Kamas (Ferda, Matoušek), 54. Matoušek (Šulan)
Průběh utkání: 0:5.

Rozhodčí: Micka – Sýkora, Straka.

vyloučení
4:5
Využití
0:0
V Oslabení
0:1
střely na branku
21:43
Diváci
123

HC Pilsen Wolves

Uhel (Valdman) – Plašil, Hanzlík, O. Holub, Brož, Kočárek (C), Taylor, Kačmáček – Račinský, Bradáč, Robinson – Popovych, Stefaňuk, Pšenička – Chasák, Blockij, Kučuk – Klapáč.

HC Škoda Plzeň

Osvald (Poustka) – Ferda, Fiala, Kamas, Šulan, Strnad, Pitter – Maxa, Tománek, Fodor – Bělík, Blengino, Svoboda – Matoušek, Stupka, Slováček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Václav Osvald 60 21 0 21 100 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Zdeněk Strnad 0 1 1 2 0
Marek Šulan 0 1 1 1 0
Jiří Kamas 1 1 2 2 0
Jakub Slováček 0 0 0 0 0
Filip Stupka 0 0 0 2 0
Eliáš Matoušek 2 1 3 3 0
Vojtěch Svoboda 0 0 0 0 4
Jan Fodor 0 0 0 2 2
Jiří Maxa 2 0 2 3 0
Matyáš Fiala 0 0 0 1 0
Matěj Tománek 0 1 1 2 0
Alessandro Blengino Dario 0 0 0 2 0
Václav Pitter 0 0 0 2 0
Šimon Bělík 0 0 0 0 2
Tadeáš Ferda 0 2 2 2 0

komentář

Škodovka v zápase na nic nečekala a již po pár minutách šla do vedení. Matěj Tománek ve středním pásmu přistrčil puk do jízdy Jiřímu Maxovi, jehož rána z levého kruhu nemohla být přesnější. Další trefu měl na hokejce Jan Fodor, Uhel avšak tentokrát zasáhl svou lapačkou. Za domácí pro změnu zahrozil Filip Klapáč, i Václav Oslav se činil ve svém brankovišti. Oba celky si poté vyzkoušely po jedné přesilové hře, maskovaní muži nicméně žádný puk za svá záda nepustili. Poslední šanci v úvodní třetině měl znovu Jan Fodor, z křídla ale trefil jen bližší tyč.

I v prostředním dějství se velmi rychle měnilo skóre a opět to byl stejný hráč. Brankář Uhel při snaze rozehrát udělal obrovskou chybu, když puk namazal na hokejku Jiřího Maxy, který mu ho poté pověsil pod horní tyčku. Krátce před polovinou utkání už to bylo o tři góly, po krásné souhře zakončoval puk do prázdné brány u pravé tyče Eliáš Matoušek. Nedlouho poté se zjevil v dobré příležitosti Dario Blengino, z mezikruží puk do sítě ovšem nedostal. Modrobílí hokejisté měli nadále utkání pod svou kontrolou, měli více ze hry, často ztroskotávali na dobře chytajícím brankáři Wolves.

I do třetice se nicméně indiáni prosadili na začátku třetiny, tu třetí odšpuntoval Jiří Kamas, kterého naservíroval parádní pas před bránu kolega Tadeáš Ferda, Kamas už měl před sebou jen prázdnou bránu. O minutu později měl znovu smůlu v zakončení Jan Fodor, který podruhé orazítkoval jen brankovou konstrukci. Do stejného místa pálil i Jiří Maxa, který rozezvučnil břebno. Tížené páté branky se ovšem indiáni stejně dočkali. V oslabení zachytil rozehrávku soupeře Marek Šulan, bleskově puk přihrál na Eliáše Matouška, který se prosadil prudkým švihem přesně k tyči. Domácí se nezmohli ani na čestný úspěch, Václav Osvald zavřel svou bránu, Škoda Plzeň porazila Wolves vysoko 5:0.

Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme zápas od začátku pevně pod kontrolou. Měli jsme pouze takový desetimihutový menší výpadek, avšak, když jsme hráli svoji hru, tak jsme měli utkání pevně v rukách. Jsem spokojený s výkonem.“