Ohlasy 4. kolo

Musíme nastavit hlavy na tu správnou vlnu a zvednout se, velí Jakub Lev

Tohle se nepovedlo, Plzeň doma podlehla Spartě 0:5, navíc se nepříjemně zranil útočník Ondřej Rohlík. Škoda i přes několik slibných šancí puk do sítě Sparty nedostala, neujaly se ani rány Jakuba Lva.

Plzeň do zápasu proti Spartě nevstoupila zle, měla několik slibných šancí, do vedení se ovšem dostali Pražané. Ti navíc ve druhé třetině svůj náskok postupně navyšovali. V konečném součtu navíc hosté vystřelili o téměř dvacet střel více než indiáni. „Počet střel je rozhodně jeden z našich velkých problémů, navíc se ani moc nedostáváme do šancí. Říkali jsme si, že těžko budeme vyhrávat na jeden gól. Pokud nezačneme dávat více branek, tak to bude jenom těžší a těžší,“ má jasno Jakub Lev.

V polovině zápasu se navíc odehrál moment, po kterém každému fanouškovi zatrnulo, na ledě zůstal ležet v bolestech Ondřej Rohlík. Z ledu se nakonec forvard Škody dostal za pomoci nosítek a záchranářů. „Já jsem ten zákrok neviděl. Pouze jsem se ptal rozhodčích, zdali ten zákrok budou zkoumat na videu, odpověděli mi, že to byl čistý střet. Vždycky to je nepříjemný moment, když je spoluhráč odvážen na nosítkách. Chtěli jsme od toho momentu do toho šlápnout, bohužel se to nepovedlo. Poté nám tam napadaly góly soupeře, od nás už posléze toho ve hře moc nebylo,“ mrzí hráče s číslem 30 na zádech.

Po čtyřiceti minutách vedla Sparta o čtyři branky, přesto v závěrečném dějství nechtěli dát indiáni kůži lacino. „V Plzni se každý na zápas těší, vždycky panuje skvělá atmosféra. Chtěli jsme poslední třetinu neprohrát, poctivě se připravit na další zápas, abychom měli nějaké sebevědomí, avšak nic z toho tam nebylo. Musíme nyní hlavy nastavit na tu správnou vlnu a zvednout se z těch porážek,“ velí.

Plzeňští fanoušci zatím neměli po dvou domácích zápase moc radosti. „Kdo se podívá na výsledky, tak zjistí, že každy může porazit každého. Nepodali jsme doma v obou zápasech dobré výkony, doma bychom měli chtít vyhrát každé utkání, je jedno, kdo přijede. Potřeba jsou také větší emoce, dnes jsme jich také moc nepředvedli. Nebyl to dobrý zápas. Každý nyní musíme začít sám od sebe, věřím, že když se všichni do jednoho zlepšíme, tak poté můžeme uspět. Musíme si za tím více jít,“ říká závěrem Jakub Lev.