Ohlasy CEB

Příprava byla povedená, máme na čem stavět, nyní to jen přenést do ligy, přeje si Tomáš Mertl

Plzeň má za sebou povedenou generálku před nadcházející sezónou. Ačkoliv v zápase proti Motoru prohrávala po první třetině 0:2, nakonec dokázala utkání zvrátit na svou stranu.

Indiáni do poslední zápasu nevstoupili ideálně, avšak nakonec to byli oni, kdo odcházeli z ledu spokojenější. „Vůbec jsme do zápasu nevstoupili dobře, nešly nám nohy, neměli jsme pohyb. Soupeř dokázal navíc šťastně skórovat z rohu, což je nastartovalo, naopak nás více srazilo. Avšak poté se to první přestávkou rozbilo, my jsme šli na startu druhé třetiny do přesilovky, podařilo se nám hned skórovat, což mužstvo nakoplo. Od té doby jsme byli v zápase lepší,“ hodnotí utkání Tomáš Mertl.

Od první minuty v plzeňském brankovišti nastoupil Dávid Hrenák, v polovině zápasu ho nicméně nahradil Nick Malík. „Oba naši brankáři chytají skvěle, takže trenér brankářů bude mít do sezóny těžké rozhodnutí, kterého z nich postavit. Pro nás je to jedině dobře, máme vzadu jistotu, což bude do ligy třeba. Všichni si přejeme, aby jim taková forma vydržela co nejdéle,“ dodává forvard Škody.

Plzeň má za sebou povedenou přípravu, zvítězila hned v osmi z devíti zápasů. „Vždycky se hraje lépe, když se vyhrává. Nám se povedlo, až na jeden zápas, vítězit, takže přípravné utkání nebyly tak náročné. Jsme za to moc rádi, člověk z toho má hned větší radost,“ praví s úsměvem.

Nyní už oči všech fanoušků upínají k příštímu týdnu, kdy vše vypukne. Škodovka sehraje úvodní zápas Tipsport extraliga 18. září na ledě Vítkovic. Samozřejmě, že nějaké chyby v přípravě byly, ale z nich jsme se dokázali ponaučit. Výsledky byly skvělé, teď ovšem začne liga, tam budeme muset přepnout ještě na vyšší level. Celkově jsme za přípravu spokojení, máme na čem stavět, dodala nám sebevědomí, jen to nyní přenést i do ligy,“ uzavřel povídání Tomáš Mertl.