CEB - PLZ

CEB - PLZ 2:3pp - Povedená generálka! Škoda otočila zápas proti Motoru

Přípravné období skončilo, k poslednímu zápasu se vydali plzeňští indiáni na jih Čech do Soběslavi, kde se v rámci generálky utkali s Českými Budějovicemi.

Banes Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň

2:3p
2:0, 0:2, 0:0 -0:1

Branky a nahrávky: 4. Kubíček (Kondelík), 9. Koláček (Kondelík, Pech) – 22. Matýs (Rubins, Söderlund), 30. Zámorský (Kvasnička), 61. Simon (Rubins, Holešinský).
Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Rozhodčí: Květoň, Ondráček - Jindráček, Zíka.

vyloučení
5:4
Využití
1:1
V Oslabení
0:0

Banes Motor České Budějovice

Klouček (Strmeň) – Kachyňa, Doudera, Reilly, Vráblík, Kubíček, Pýcha, Bukač – Koláček, Kondelík, Ordoš – Kubík, Přikryl, Kovařčík – Beránek, Pech, Olesen – Valský, Toman, Chlubna.

HC Škoda Plzeň

Hrenák (31. Malík) – Zámorský, Rubins (A), Merezhko, Skok, Kvasnička, Malák, Brůna – Holešinský, Simon, Schleiss (C) – Hauser, Lev (A), Klepiš – Rohlík, Urban, Söderlund – Matýs, Mertl, Indrák.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Plzeň do zápasu v jihočeské Soběslavi vstoupila dobře, hned v úvodní minutě zakončil přečíslení Adrián Holešinský, avšak puk po jeho ráně v síti neskončil. Motor reagoval ránou Olesena, z osy hřiště jeho pokus nebyl přesný. Při další šanci už se nicméně skóre poprvé v utkání měnilo. Šimon Kubíček překvapil všechny, včetně brankáře Hrenáka, když puk po jeho ráně z nulového úhlu skončil až v brance. Vstřelená branka Jihočechy více nakopla, srovnat ovšem mohl ve vlastním oslabení Dominik Simon, mezeru mezi betony ovšem netrefil. Mrzet ho to mohlo dvojnásob, jelikož hned z protiútoku z pravého kruhu dokázal navýšit vedení Motoru Josef Koláček. Početní výhodu si záhy vyzkoušela i Škoda, nepříjemně střílel zejména znovu Holešinský, skóre se ale nezměnilo, po úvodních dvaceti minutách vedly České Budějovice o dvě branky.

Začátek prostředního dějství nicméně modrobílým vyšel na jedničku. Ondřej Matýs dostal krátce po startu přesný pas od Rubinse a ostrou ranou nedal sebemenší šanci Kloučkovi zasáhnout. Škodovka se najednou více tlačila do zakončení, cítila, že utkání zdaleka není ztracené. V polovině utkání se vyměnili plzeňští brankáři, Hrenáka nahradil Nick Malík a ten mohl sledovat, jak se plzeňská aktivita vyplatila, jelikož Západočeši dokázali krátce po jeho nástupu srovnat. Přestože hlavní rozhodčí chvilku váhal, nakonec střela Petra Zámorského přece jen skončila v síti a branka platila. Motor si mohl vzít vedení zpět, Kondelík ovšem chybu v defenzivě Škody nepotrestal. Lépe si nevedl ani Jan Ordoš, kterého skvěle vychytal Malík. Po dvou třetinách tak již bylo skóre vyrovnané 2:2.

Poslední část odšpuntoval svým pokusem Martin Beránek, útočník Budějovic ale na plzeňského maskovaného muže nevyzrál. Klouček na opačné straně zase vyrazil ránu Lva svou vyrážečkou. Lukáš Pech se zase dostal k dorážce své vlastní střely, nerozhodný stav nicméně platil dále. Českobudějovický veterán se dostal do slibné šance i nedlouho poté, Nick Malík ovšem předvedl další skvělý zákrok. Brankář Škody si poradil i s únikem Koláčka. Hezkou individuální akcí se prezentoval i kapitán Jan Schleiss, hezkou stahovačkou se zbavil obránce, na Kloučka už ale nevyzrál. Zápas tak musel za stavu 2:2 do prodloužení.

To ovšem příliš dlouho netrvalo. Dominik Simon dostal krátce po startu hezkou přihrávku na levou stranu a bývalý hráč Motoru z loňské sezóny našel mezeru mezi Kloučkem a pravou tyči. Plzeň dokázala v generálce na ligu porazit České Budějovice těsně 3:2. Do ligy vstoupí Škodovka příští středu na ledě Vítkovic.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (HC Škoda Plzeň): „První třetina z naší strany nebyla úplně nejlepší, prohráli jsme díky rychlým gólům 0:2, navíc jsme zcela nebyli v zápase. Od druhé třetiny jsme zlepšili náš výkon a zaslouženě se nám povedlo vyrovnat. V posledním dějství jsme měli několik momentů, kdy jsme mohli rozhodnout, avšak to měl i soupeř. Nakonec jsme dokázali zvítězit v prodloužení, jsme rádi, že se nám generálka před ligou povedla. Ve středu nás čeká první ostrý zápas, do této doby se nyní vše maže.“