Ohlasy 6. kolo

Důležité vítězství! Na všech bylo vidět, že se chtějí porvat o tři body, má jasno Dávid Hrenák

Plzeňská Škodovka se konečně dočkala první tříbodové výhry v sezóně, na domácím ledě porazila Kometu Brno 3:1. Lví podíl na tom měl i brankář Dávid Hrenák, který předvedl několik parádních zákroků.

První třetina byla velmi opatrná, bylo vidět, že se proti sobě postavila mužstva, která se po čtyřech kolech pohybovala na spodku tabulky. K vidění bylo pouze pět střel na bránu od obou celků, oba gólmani tak museli být v neustálém pozoru. „Někdy je daleko horší, když je takto málo střel, člověk musí být neustále ve střehu. Naopak, při více zákrocích se brankář více dostane do zápasu, přijde větší koncentrace při střelách. Naštěstí to dopadlo pro nás dobře,“ říká Dávid Hrenák.

Góly začaly padat až ve druhé části, po jedné na každé strany. O vítězství indiánů rozhodla třetí část, kdy vítěznou branku vstřelil obránce Tomáš Dujsík, pojistku do prázdné brány následně přidal ještě Jan Piskáček. „Důležité vítězství pro nás, jsou to první tři body v sezóně. Před sezónou jsme si říkali, že v každém zápase budeme bojovat a pokoušet se vybojovat co nejvíce bodů. Proti Kometě se nám povedlo získat všechny tři, za což jsme moc rádi. Za náš předvedený výkon si myslím, že jsme si tížené body i zasloužili,“ hodnotí utkání plzeňský brankář.

Kometa se v poslední části drala za vyrovnáním, měla šance, jenomže to domácí nedovolili. Všichni do jednoho si tak mohli po zápase vychutnat vítěznou děkovačku. „Já jsem si žádný tlak nepřipouštěl. Nevím zdali kluci byli nějak nervózní, ale já je musím pochválit, předvedli skvělou práci, zblokovali parádně spoustu střel, bylo na všech vidět, že se o ty body chtějí porvat.

Do LOGSPEED CZ Arény si našlo cestu skoro pět tisíc skvělých fanoušků. „Před domácím publikem chceme podávat co nejlepší výkony, dneska byla skvělá podpora, za což jsme fanouškům vděční. Možná to někdy bývá nervóznější, chceme se co nejvíce diváků odvděčit, že nás přišli podpořit. Při prvních dvou zápasech se nám to úplně nepovedlo, jsme rádi, že na třetí pokus to již vyšlo, snad na to navážeme a naše domácí výkony se budou jen zlepšovat,“ chválí fanoušky Hrenák.

Na co je spolehnutí v této sezóně, to jsou oba brankáři. Jak Nick Malík, tak Dávid Hrenák podávají spolehlivé výkony. „Vždy se dozvíme den před zápasem, kdo půjde do brány, to je mimo naše kontroly, trenér se rozhoduje. Naše starost s Nickem je, abychom oba byli připravení. Je super, když jsou oba gólmani v dobrém rozpoložení, navzájem se podporujeme, i pro tým je to takto lepší. Naše práce je taková, že jeden vždy jde chytat, druhý ho podporuje,“ poodkrývá maskovaný muž indiánů.

Zápasy jdou nadále v rychlém sledu, již v úterý se Škodovka vydá na led posledního Hradce Králové, kde se strhne další bitva o důležité body. „Stále je začátek soutěže, všichni bojují o každý bod nejlépe, jak umí. Zvlášť na startu ligy jsou body obzvlášť důležité, všichni máme hodně energie, navíc zápasy se hrají v rychlém sledu. Před zápasem se podíváme na soupeře, jaké má silné a slabší stránky. Určitě se na Hradec připravíme nejlépe, jak umíme. Poslední dva zápasy byly z naší strany dobré, věřím, že na to navážeme i v Hradci a odvezeme si nějaké body,“ uzavírá povídání Dávid Hrenák.

FOTO: Marek Švamberg.