Preview 7. kolo

Zaboduje Plzeň i ve čtvrtém venkovním utkání?

Tento hrací týden čekají na indiány pouze dva duely a oba na ledě soupeře. Startuje se v Hradci Králové!

7. kolo ONLINE: MOUNTFIELD vs. PLZEŇ od 18:00!


MOUNTFIELD HK
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ČPP Aréna, Hradec Králové
1. října 2024
7. kolo Tipsport extraligy

Od roku 2022 střídají indiáni na ledě Mountfieldu výhru s prohrou. Stejně tak tomu bylo i v loňské sezóně, modrobílí na východě Čech nejprve uspěli v nájezdech, v odvetě ale padli 1:3. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Východočeši se v základní části na jaře roku 2022 vyšvihli na pozici celkové vítěze, následovalo místo čtvrté a vloni již osmé. V předkole přišel hladký postup proti Vítkovicím, následně ale již byly v derby 1:4 nad síly Pardubice.

V týmu na jaře skončil Marek Zachar, Evan Jasper, Jan Lukáš, Michael Gaspar, Lukáš Pařík, Bohumil Jank, Radek Pilař, Christophe Lalancette, Patrik Marcel, Oliver Okuliar, Eetu Laurikainen či Jan Eberle. Naopak na pomoc přišli ze zámoří Štěpán Pokorný a Jan Kasal, ze Slovenska Dávid Mudrák, Ryan Dmowski i se Stanislavem Škorvánkem, z Plzně Martin Bučko, z Finska Lotyš Oskars Batna a z Mladé Boleslavi Filip Novotný.

V létě mužstvo zvládlo osm utkání a pouze třikrát slavilo vítězství - s Fehérvárem, Bratislavou a se Straubingem. Naopak sklonit se Východočeši museli proti Spartě, Mladé Boleslavi, v odvetě se slovenským Slovanem, s Norimberkem a Ingolstadtem.

Do samotné extraligy vstoupil Mountfield čtyřmi porážkami - v Litvínově, s Kometou, s Libercem a v Karlových Varech. Pak sice uspěl s Kladnem 4:2, avšak v posledním kole prohrál 1:4 v Třinci. Výsledkem je aktuální počet čtyř bodů, což je ze všech účastníků tuzemské nejvyšší soutěže nejméně.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 3
HC Kometa Brno 1
(0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 31. Söderlund (Lalancette, Lev), 44. Dujsík (Söderlund, Lev), 60. Piskáček (Söderlund) – 21. Cingel (Flek, Holland).
HC Škoda Plzeň: Hrenák (Malík) – Rubins (A), Zámorský, Malák, Merežko, Kvasnička, Dujsík, Piskáček – Söderlund, Lalancette, Lev (A) – Matýs, Mertl, Holešinský – Schleiss (C), Klepiš, Simon – Mužík, Urban, Hauser – Šiler.


HC Oceláři Třinec 4
Mountfield HK 1
(0:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 30:23 Kurovský (Kundrátek, Daňo), 44:12 Adámek, 54:57 Addamo (Nestrašil, Marinčin), 56:15 Daňo (Nestrašil, Vrána) - 39:09 Pour.
Mountfield HK: F. Novotný – Blain, Freibergs, McCormack, Kalina, Pláněk, Pavelka, Mudrák – Batna, Tamáši, Perret – Jergl, Miškář, Pavlík – Šťastný, Estephan, Dmowski – Pour, Štohanzl, A. Novotný – Chalupa.