PLZ - KOM 3:1

PLZ - KOM 3:1 - Velká hokejová bitva! Plzeň po pěti duelech skolila Brno

Indiáni se po dalším úspěchu na ledě soupeře dnes pokusili proti Kometě naopak zastavil negativní domácí sérii a potěšit tak své fanoušky.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

3:1
0:0, 1:1, 2:0

Branky a nahrávky: 31. Söderlund (Lalancette, Lev), 44. Dujsík (Söderlund, Lev), 60. Piskáček (Söderlund) – 21. Cingel (Flek, Holland).
Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Rozhodčí: Pražák, Zeliska – Brejcha, Hnát

vyloučení
4:3
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
19:22
Zblokované střely
11:14
Hity
6:3
Vhazování
19:15
Diváci
4755

HC Škoda Plzeň

Hrenák (Malík) – Rubins (A), Zámorský, Malák, Merežko, Kvasnička, Dujsík, Piskáček – Söderlund, Lalancette, Lev (A) – Matýs, Mertl, Holešinský – Schleiss (C), Klepiš, Simon – Mužík, Urban, Hauser – Šiler.

HC Kometa Brno

Krošelj (Postava) – Beaudin, Holland, Gulaši, Bartejs, Ďaloga, Němec, Svoboda – H. Zohorna, Cingel, Flek (A) – Pospíšil, Marcinko (A), Zbořil – Zaťovič (C), Kos, Rachůnek – Říčka, Kollár, Konečný – Jedlička.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dávid Hrenák 60 23 1 22 95,65 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Dujsík 1 0 1 1 2
Petr Hauser 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 0 0 0 0
Jakub Klepiš 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 2 0
Christophe Lalancette 0 2 2 2 0
Jakub Lev 0 2 2 2 0
Daniel Malák 0 0 0 1 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0 0
Igor Merezhko 0 0 0 1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Radek Mužík 0 0 0 0 0
Jan Piskáček 1 0 1 1 0
Kristians Rubins 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 2
Dominik Simon 0 0 0 0 0
Tim Söderlund 1 2 3 2 2
Tomáš Urban 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 0 0 -1 0

komentář

Po opatrném úvodu střetnutí jako první zahrozili domácí. Malák si sjel z druhé vlny od modré na vrchol levého kruhu, Krošelj se proti střele ke vzdálenější tyči blýskl. Následně ale putovala Plzeň do čtyř a hned hrozil Ďaloga. Obdržel pas na pravý kruh, odkud z první vypálil, síť ovšem rozvlnil pouze z boku. Početní výhodu následně nevyužila ani Škoda, v plných stavech ovšem málem již střelecký zápis rozepsala. Schleissova rána od modré byla tečována mezi kruhy do protipohybu gólmana Jihomoravanů, avšak zároveň také těsně mimo. Úvodní část tak střelce nenašla.

Prostřední třetinu odšpuntoval Lukáš Cingel gólově. Po sérii šťastných odrazů po předchozí ráně od modré Hollanda se k němu k pravé tyči odrazil touš a pohodlně tak mohl zavěsit. Indiáni odpověděli zásluhou Tima Söderlunda, kterému k pravé tyči narýsoval náramnou příhru z levého kruhu Lalancette. Dokonat obrat v duelu mohl vzápětí dorážkou na brankovišti Matýs, Krošelj se ovšem dokázal na brankové čáře roztáhnout a zakročit. Když se na druhé straně činil i Hrenák, který v situaci dva na jednoho vychytal ramenem pokus Kosa z levého kruhu, měla o osudu střetnutí rozhodnout závěrečná část.

Tu načal opět gól, tentokrát ten plzeňský. Tomáš Dujsík si sjel od modré na vrchol levého kruhu a trefil přesně do horního růžku. O rychlou odpověď se totožným pokusem snažil Gulaši, avšak střela mu vůbec nesedla. Lépe zahrozil v početní výhodě z mezikruží Zohorna, leč Hrenák předvedl parádní zákrok. V závěrečné power-play ještě hosté tlačili, ale první letošní domácí vítězství stvrdil střelou do opuštěné klece Jan Piskáček.

Nyní na indiány čeká venkovní dvojduel, představí se na ledě Mountfieldu a Třince.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (HC Škoda Plzeň): „My jsme samozřejmě šťastní, dokázali jsme poprvé v sezóně vyhrát za tři body, poprvé navíc doma. Bylo to těžké utkání, podobné to bude i nadále, my se budeme rvát o každý bod. Stále je start soutěže, je to takové urputné, podobné play-off zápasů. My nehrajeme špatně, strašně se ovšem nadřeme na góly, což nás provází od začátku soutěže. Když jsme dali gól na 2:1, tak naše hra po té byla nervózní, Brno se tlačilo, závěr nebyl dobře sehraný, nicméně David Hrenák nás podržel, což bylo podstatné.

Jiří Horáček (HC Škoda Plzeň): „Bohužel odjíždíme z Plzně bez bodů, zápas byl hodně ubojovaný, nějak se vyvíjel. Dali jsme pouze jeden gól, na to se těžko vyhrává. Plzeň nám ve třetí třetině dala rozhodující branku, v power-play poté přidala ještě jednu, což rozhodlo, že nemáme ani bod.