Ohlasy 7. kolo

Je potřeba, aby v našich výkonech byla konzistence, ví Jakub Lev

Odchovanec indiánů Jakub Lev se dnes se svou Plzní představil na ledě svého Mountfieldu, kde strávil téměř čtyři sezóny.

Kubo, jak zhodnotit zápas na východě Čech?
Dnes jsme byli úplně bezzubí, bohužel jsme tam neměli nic. První třetinu jsme začali špatně, pohrávali jsme 0:2. A hned
na začátku druhé jsme dostali třetí gól a domácí se uklidnili. Věděli jsme, co budou hrát, ale nedokázali jsme zareagovat. Nedokázali jsme rychle otáčet puky, vyhazovat je z obranného pásma či reagovat na jejich rychlé napadání. Bohužel jsme se s tím nevyrovnali, Hradec zaslouženě vyhrál a byl lepší.

Dlouho jste po utkání byli v kabině zavření, bylo třeba zvýšit hlas?
Zvýšit hlas asi ne, je spíše důležité, aby v našich výkonech byla konzistence - aby tam nebyla svatba - pohřeb. Pak se totiž může stát, že vypadneme z role, ze systému, ze všeho. Věřím, že to byl jen takový varovný prst. Máme nyní trošičku čas na regeneraci, protože hrajeme až v neděli, takže si k tomu hodně řekneme, ukážeme, dobře se připravíme a věřím, že vrátíme na tu dobrou vlnu, která byla před tím.

Co vám dnes nevyšlo?
Nechtěli jsme je nechat ujíždět do brejků, ale špatně jsme si rozebírali hráče ve druhé vlně. Jenže jsme z těchto situací dostali snad tři góly, což je chyba útočníků. Sice dobruslené to bylo, ale musíme koukat kolem sebe. Hlava na krku se otáčí, tak ne koukat pouze na puk.

Zlomily duel dva góly kolem první přestávky?
Chtěli jsme samozřejmě ještě něco změnit, ale nemůžeme takto zahájit třetinu, to byla velká chyba. My jsme sice věděli, že Hradec je v krizi, začátek jim nevyšel podle představ, ale sám vím, jaké to je, když člověk v této situaci vede 2:0 a dostane jeden gól. Pak rychle znervózní, začne koukat na kostku a to jsme přesně chtěli. Bohužel místo 1:2 to bylo 0:3 a tam se domácí hodě uklidnili.

Asi jste tušili, že po nepovedeném vstupu Mountfieldu do sezóny to dnes budou chtít domácí zlomit za každou cenu...
Kamkoliv jsme zatím přijeli, tak to byl obrovský boj. Navíc v našich zápasech nepodalo moc gólů, až do dneška jsme slušně bránili. Není ani příliš vyloučení, hraje se opatrně, každý vidí šanci na body do posledních chvíle.

Vnímáte, jak jsou týmy zatím bodově na sobě naskládané?
Ta liga byla extrémně vyrovnaná již poslední dva roky a je to vidět stále. Každý již dlouho může porazit každého, my třeba vloni dvakrát porazili Třinec. Zápasy jsou tak vyrovnané, že i Pardubice dostanou 0:4 nebo 1:6. Všechny týmy posilují a tím, jak je hodně nových hráčů, tak si vše teprve sedá a zatím to bude ještě vyrovnané dlouho. Jestli se to začne trhat třeba až okolo Vánoc? Těžko říct.

Proto se říká, jak je začátek soutěže důležitý, že?
Přesně tak! Nemusí se stále vyhrávat za tři body, ale krást to po jednom, dvou, pak na začátku března se každý počítá.

Kubo, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!

Foto: Mountfield HK