MBL - PLZ 0:1

MBL - PLZ 0:1 - Plzeň opět vítězná! Jediným gólem rozhodl navrátilec Vojtěch Budík

Netradičně již ve čtvrtek se vydali plzeňští hokejisté k další bitvě o extraligové body. Souboj Škodovek před kamerami O2 TV Sport hostila Mladá Boleslav. Indiáni před zápasem vyhráli třikrát v řadě a tuhle sérii chtěli ještě natáhnout.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

0:1
0:0, 0:1, 0:0

Branky a nahrávky: 22. Budík (Mertl, Zámorský).
Průběh utkání: 0:0, 0:1.

Vyšší tresty: Navíc Jánošík (MBL), Bitten (PLZ) - 5 min, bitka

Rozhodčí: Horák, Kika – Zíka, Klouček.

vyloučení
0:5
Využití
0:0
V Oslabení
0:1
střely na branku
27:24
Zblokované střely
21:18
Hity
6:7
Vhazování
24:22
Diváci
2336

BK Mladá Boleslav

Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Bernad, Štich – Lantoši, O. Najman (A), Åberg – Kantner, Závora, P. Kousal – M. Beránek, Fořt, J. Stránský (C) – Kotala, Bičevskis, Šťastný.

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Kaňák, Budík, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Malát, Holešinský – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Bitten, Adamec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 27 0 27 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Marek Baránek 0 0 0 0 4
Samuel Bitten 0 0 0 0 7
Vojtěch Budík 1 0 1 1 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 0 0 0 2
Kryštof Hrabík 0 0 0 1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Martin Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 1 1 1 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 2
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 1 1 1 0

komentář

Začátek utkání se hrál ve velkém tempu, více než čtyři minuty od úvodního vhození kotouče se nepřerušila hra. V této pasáží hry se do větší šance dostal Pláněk, který vystřelil z levého kruhu, Svoboda ale s přehledem zasáhl svou lapačkou. Na druhé straně se k ráně dostal Filip Suchý, avšak jeden z bránicích hráčů jeho pokus srazil mimo tři tyče. Nedlouho poté si Bruslaři zahráli úvodní přesilovou hru v zápase, Najman z levé strany nahodil puk a Pontus Åberg zblízka zkusil kotouč dorazit za gólmana, Svoboda byl ale opět bezchybný. Krátce po ubráněném oslabení šla Škoda opět do čtyř, v další početní výhodě měl velkou příležitost Pavel Kousal, který dostal skvělý pas na pravý kruh, domácí hráč ovšem nedokázal trefil poodkrytou část brány. I další příležitosti si oba gólmani pohlídali, první třetina tak branku nenabídla.

Zkraje druhé periody dostal plzeňský Baránek dvojitý trest, avšak po necelé minutě udeřila ve vlastním oslabení sama Škoda. Petr Zámorský rozehrál kotouč na Mertla, ten poté v situaci dvou na jednoho oslovil na levém kruhu navrátilce do sestavy Vojtěcha Budíka, který přesnou ranou otevřel skóre. Boleslav se snažila rychle vyrovnat, Åberg připravil šanci zpoza brány pro Najmana, jenže ten byl tísněn bránícími hráči a jeho zakončení nebylo dle jeho představ. Za další čtyři minuty utkání ozdobila bitka mezi Jánošíkem a Samuelem Bittenem. Oba hráči naráz zahodili rukavice, ve férové bitce měl jasně navíc plzeňský hráč. Zdvojnásobit plzeňské vedení se posléze pokoušel Petr Zámorský, jeho ostrá rána ale v brance neskončila. A když Novotný zachytil i ránu Piskáčka, odcházeli do šaten po druhé třetině mírně spokojenější hostující hráči.

Na startu závěrečné dvacetiminutovky měl velkou šanci na srovnání účtů Pavel Pýcha, který dorážel kotouč do opuštěné klece, avšak skvěle ránu včas stačil zablokovat Filip Suchý. Na opačné straně ledové plochy zahrál výborně tělem mladý Adam Dvořák, následně se kotouč dostal na modrou čáru, kde měl čas ke střele Piskáček, jeho nebezpečný projektil zaměstnal Novotného, ten ale odolal. V polovině třetí části servíroval kotouč od modré čáry před branku novic v domácí sestavě Bernad, prostor mezi třemi tyčemi ovšem netrefil. Lépe si nevedl ani o chvilku později opět Pýcha. Novotný pro změnu kryl ránu Petra Kodýtka od levého mantinelu. Vzápětí stejný hráč na ose hřiště vybojoval kotouč a společně s Hrabíkem opět vystrašili domácího brankáře, ten opět svůj tým podržel. V samotném závěru to domácí zkusili v šesti, vyrovnat se jim nicméně nepovedlo. Plzeň slaví počtvrté v řadě, tentokrát fotbalovým výsledkem uspěla na ledě Mladé Boleslavi.


FOTO: Jan Pavlíček.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (BK Mladá Boleslav): „My jsme to utkání nezvládli z jednoho prostého důvodu, kterým byla naše přesilovka. Vůbec jsme si s ní nepomohli a naopak jsme si tím zápas zkomplikovali. Teď po zápase můžeme říct, že jsme si ho tím zabili. Celkově si myslím, že nám dneska chyběla šťáva. Neměli jsme dobrý pohyb a chybělo mi tam dohrávání soubojů. Nebylo to v našem podání dobré utkání, až na pár lepších pasáží. Soupeř dobře bránil a dobře odhazoval puky. Bohužel cítím, že jsme ve třetí třetině neměli sílu do toho tlaku, abychom to zvládli. Samozřejmě soupeři blahopřeji k zisku tří bodů.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Jsme strašně rádi, že jsme to dneska zvládli a natáhli naši vítěznou sérii. Myslím si, že jsme dneska podali velmi dobrý výkon jak směrem dopředu, tak dozadu. Ubránili jsme spoustu oslabení, takže musím dnes kluky pochválit. Byl to dobrý výkon.“