MBL - PLZ 4:2

MBL - PLZ 4:2 - Až na šestý pokus letos Škoda s Bruslaři nebodovala

Poslední venkovní duel základní části letošní Tipsport extraligy zavedl modrobílé do Mladé Boleslavi k souboji Škodovek.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

4:2
1:0, 2:1, 1:1

Branky a nahrávky: 15. O. Roman (Malát, Lantoši), 22. Fořt (Söderlund), 29. Bernad (O. Roman, Malát), 59. J. Stránský (Lunter) – 22. Pour (Blomstrand, Kremláček), 53. Hrabík (Zámorský, Holešinský). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Vyšší tresty: Šmerha (PLZ) 5+DKU

Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Klouček, Šimánek

vyloučení
5:3
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
36:42
Zblokované střely
19:21
Hity
4:6
Vhazování
30:42
Diváci
2863

BK Mladá Boleslav

Krošelj (Stuchlík) – Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Pláněk (A), R. Jeřábek, Bernad, Štich – Malát, O. Roman, Lantoši – Söderlund, Fořt, Šťastný – Šmerha, Bičevskis, Kel. Klíma – Lunter, O. Najman (A), J. Stránský (C).

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Skok, Zámorský, Houdek, Jiříček, Kremláček, Jaroměřský – Schleiss (C), Holešinský, Rekonen – Suchý, Honejsek, Hrabík – Blomstrand, Mertl (A), Pour – M. Beránek, Bitten, Adamec – A. Dvořák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 58 35 3 32 91,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Martin Beránek 0 0 0 -1 0
Samuel Bitten 0 0 0 -1 0
Ludwig Blomstrand 0 1 1 1 2
Adam Dvořák 0 0 0 -1 0
Adrián Holešinský 0 1 1 0 0
Antonín Honejsek 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 -2 0
Kryštof Hrabík 1 0 1 -1 2
Jan Jaroměřský 0 0 0 1 0
Adam Jiříček 0 0 0 -2 0
Vladimír Kremláček 0 1 1 1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 1 0
Jakub Pour 1 0 1 1 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 0 2
Filip Suchý 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 1 1 0 0

komentář

Jako první zahrozil v zajímavé pozici Schleiss, avšak těsně minul břevno. Poté mezi kruhy oslovil Honejsek Suchého, ani on skóre neotevřel. To až první početní výhoda střetnutí. V ní zleva vypálil Malát a u vzdálenější tyče vyražený puk doklepl do sítě Ondřej Roman. Po chvilce to zkusil individuálně Stránský, prodral se až do bekhendového zakončení, to Svoboda pokryl.

V úvodu prostřední části pláchli Bruslaří do přečíslení tři na jednoho, které po nahrávce z levé strany Söderlunda zužitkoval z osy hřiště zakončující Tomáš Fořt do horního růžku. Jenže ihned po buly propadla i Mladá Boleslav, Blomstrand předal zleva Jakubu Pourovi, který z první snížil. Další gól měl na čepeli Najman, avšak neuspěl jak střelou z levé strany, tak následnou dorážkou. Naopak uspěl nenápadnou ranou od modré David Bernad, jemuž pomohla skvělá práce spoluhráčů na brankovišti. V závěru třetiny dostali modrobílí obrovskou příležitost v podobě celé dvě minuty trvající dvojnásobné početní výhody, avšak největší příležitostí byla nakonec tyč Rekonena.

Poslední dvacetiminutovku odpšuntoval Lantoši, který pláchl všem na ledě a po faulu se rozjel k trestnému střílení. To ovšem neproměnil, kličkovanou Svoboda ustál. Poté od modré pálili Skok a Zámorský. Rána prvně jmenovaného skončila na vyrážečce Krošelje, pokus druhého byl nakonec zablokován. Nevedlo se ani Schleissovi, jehož rána z mezikruží skončila v moci strážce domácí svatyně. K dramatu přispěla až další kulišárna hostující střídačky. Ta v závěru početní výhody odvolala gólmana a ve třiapadesáté minutě již při hře proti pěti Středočechům využil ránu Zámorského od modré tečující Kryštof Hrabík. Další risk při power play již v závěru střetnutí indiánům nevyšel, opuštěnou klec trefil Jan Stránský. Škoda tak poprvé letos až v šestém vzájemném střetnutí s Mladou Boleslaví nebodovala.

Foto: Jan Pavlíček

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): „Do zápasu jsme vstoupili dobře, dali jsme gól a ve druhé části přidali další. Řekli jsme si, že to střídání po té brance bude velmi důležité a hned jsme inkasovali. Potom jsme zbytečnými fauly pustili Plzeň do hry. Byl to ale od nás bojovný výkon. Podařilo se nám vstřelit třetí gól a nebýt zbytečných faulů, zvládli bychom si ten zápas pohlídat lépe. Pak už jsme jen přidali čtvrtý gól do prázdné branky. Jsem rád za tři body a také za to, že jsme doma konečně vyhráli. Budeme se teď už pomalu připravovat na předkolo.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Celý zápas to byl urputný boj, asi ne moc pěkný, ale vyrovnaný. Udělali jsme chybu a Boleslav se dostala do vedení, povedlo se nám snížit, ale hned jsme zase inkasovali po další chybě. Dlouhou přesilovku pět na tři musíme využít, protože to rozhoduje zápasy. Bohužel se nám to nepovedlo. Zase jsme to pak honili na konci gólem na 2:3, potom tam ještě byla přesilovka. Je to škoda, odvést alespoň bod by bylo dobré, ale bohužel se trápíme v koncovce.“