plz - mbl 3:2pp

PLZ - MBL 3:2pp - Parádní nedělní bitvu rozhodla další kulišárna v prodloužení!

Indiáni dnes završili domácí trilogii proti možná nejméně oblíbenému soupeři, před duelem totiž před svými fanoušky Bruslaře naposledy skolili za tři body v září roku 2020.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

3:2p
1:1, 0:1, 1:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 13. Pour (Suchý, Baránek), 46. Kaňák (Suchý), 62. Holešinský (Zámorský, Pour) – 13. Dvořáček (Závora, Lintuniemi), 26. Lantoši (J. Stránský, O. Najman).
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Rozhodčí: Hribik, Sýkora – Ondráček, Svoboda.

vyloučení
5:3
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
46:36
Zblokované střely
19:14
Hity
8:2
Vhazování
43:35
Diváci
4011

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Jiříček, Houdek, Kvasnička, Kaňák – Schleiss (C), Kodýtek, Holešinský – Blomstrand, Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – Bitten, Soukup, Malát.

BK Mladá Boleslav

Krošelj (Novotný) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Hrdinka, Štich – Söderlund, Přibyl, Lantoši – J. Stránský (C), Bičevskis, Šťastný – Lunter, O. Najman (A), Kel. Klíma – Kantner, Závora, Dvořáček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 61 36 2 34 94,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Baránek 0 1 1 1 0
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Ludwig Blomstrand 0 0 0 -1 0
Adrián Holešinský 1 0 1 0 0
Michal Houdek 0 0 0 1 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 1 0
Adam Jiříček 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 1 0 1 1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 2
Sebastián Malát 0 0 0 1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 0
Jan Piskáček 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 1 1 2 2 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 -1 4
Jan Schleiss 0 0 0 0 2
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 2 2 2 2
Petr Zámorský 0 1 1 1 0

komentář

Jako první v utkání zahrozil Přibyl po chybě v domácí rozehrávce, jenže zblízka přestřelil. Na druhé straně obkroužil branku a rychle se jal zakončit Blomstrand, ještě dorážel Mertl, skóre se rovněž neměnilo. V první početní výhodě utkání na jejím konci vypálil Rekonen z osy hřiště a rozezvučel brankovou konstrukci. Puk se navíc odrazil do středního pásma, kde zrovna naskočil z trestné lavice na led Hrdinka a pádil sám na Svobodu. Zvolil svižnou střelu, ta na plzeňského gólmana neplatila. Střelecký výčet tak načal až Jakub Pour, který v ponechané výhodě vybruslil po pravé straně na osu hřiště a zamířil přesně k tyči. Rychlou odpověď přichystal Závora ze stejné pozice, když trefil spojnici a na brankovišti doklepl puk do sítě David Dvořáček. Vedení svým barvám mohl brzy na to vrátit rovněž dorážkou z předbrankového prostoru Kodýtek, Krošelj odolal i vleže.

Prostřední periodu odšpuntoval z mezikruží Suchý, leč minul zařízení. Z podobné pozice pálil rovněž Lintuniemi, Svoboda vyrazil. Nedosáhl ale na křižnou přesilovkou příhru, po které z první z levé strany rozvlnil síť Róbert Lantoši. Stejný hráč poté tečoval před plzeňskou svatyní pobídku Najmana, její strážce stihl zareagovat. Stejně jako po chvilce, když z první z vrcholu brankoviště zakončoval Pýcha. Vzápětí se sám na Krošelje řítil z pravé strany Kodýtek, ovšem nastřelil jen jeho rameno. Následně po rychlém ťukesu nestačil reagovat muž s maskou Bruslařů na ránu Zámorského, ta šla těsně mimo.

V úvodu poslední dvacetiminutovky sice doklepl zblízka puk do sítě Söderlund, avšak Svoboda byl v brankovšti atakován, což sudí ihned odpískali. Na druhé straně obdržel příhru zpoza branky před ní Rekonen, Krošelj se stihl přemístit. Lapačkou zase zakročil proti Holešinskému z mezikruží pálícímu ihned po buly. Štěstí se tak přiklonilo až k Lukáši Kaňákovi, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Pak nastaly indiánům těžké časy, když na čtyři minuty kvůli vysoké holi museli do čtyř, avšak situaci zvládli s bravurou. Zejména pak Suchý, který byl přes dvě minuty na ledě a stejně dokázal přebruslit Stránského, ustát s ním souboj a vyhodit. Rozhodnout mohl v plných stavech Šťastný, který obdržel příhru od levého mantinelu k pravé tyči, Svoboda předvedl parádní přesun.

Do prodloužení ovšem poslal svůj tým do tří, Škoda navíc zkusila i místy odvolat gólmana a hrála tak ve dvojnásobné početní výhodě. Tu využil Adrián Holešinský, který u pravé tyče dorazil ránu Poura. Až v sedmém vzájemném utkání tak uspěl domácí celek.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Težké utkání. První třetina byla slušná, měli jsme tlak i šance. Ve druhé třetině už to takové nebylo, Mladá Boleslav má šikovné hráče, navíc tam byla vyloučení, nebylo to ideální. V poslední periodě jsme věřili, že se nám znovu podaří vyrovnat. Důležité bylo, že jsme ubránili čtyřminutovou přesilovou hru soupeře a následný brejk soupeře dva na jednoho. V prodloužení nám pomohla přesilovka, nabízelo se odvolat brankáře a vyšlo to.“

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): „Neodehráli jsme špatné utkání, hráči bojovali a šance byly na obou stranách. Hodně nás podržel brankář, ve třetí třetině jsme mohli rozhodnout, ale nedali jsme. Škoda toho faulu na konci zápasu, domácí následně hráli pět na tři a nakonec nám góla dali. My bereme každý bod, jsme za něj rádi.“