DOR: PLZ - DAV

Dorost na úvod přípravy svedl divokou přestřelku s Davosem

Začíná období, na které se každý hokejista musí těšit. Dnešním dnem začaly pro plzeňské dorostence přípravné zápasy. Stejně jak minulé léto, prvním soupeřem Škodovky byl švýcarský Davos.

HC Škoda Plzeň - HC Davos

4:6
0:1, 3:3, 1:2

Branky a nahrávky: 32. Tománek (Fodor, Maxa), 33. Slováček (Hanzák, Kamas), 36. Reisnecker (Fodor, Tománek), 54. Reisnecker (Tománek) – 19. Keppel, 26. Schoch, 31. J. Aebli (Simonet, Hunziker), 40. Steiner (Maron), 53. Schena (Wieser), 59. Steiner.
Průběh utkání: 0:0, 0:3, 3:3, 3:5, 4:5, 4:6.

Rozhodčí: Turhobr – Brtník, Kaiser.

vyloučení
4:9
Využití
1:1
V Oslabení
0:0

HC Škoda Plzeň

Pavlis (Šátava) – Mašek (A), Kamas (A), Šulan, Reinsnecker, Hanzlík, Matějka – Slováček, Bělík, Hanzák (C), Fodor, Maxa, Tománek, Chasák, Pitter, Bartuška, Feher.

HC Davos

Ruch (Steinmann) – H. L. Aebli, Brander, Eggenberger, Maron, Schnewly, Wieser, Grûnefelder (A), Keppel, J. Aebli, Bartukis, Bock, Schena, Schoch (A), Simonet, Steiner (C), Volek, Wêcke, Balaz, Hunziker.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Plzeň začala utkání pěkně zostra a hned ve třetí minutě měl Jan Chasák na hokejce vedoucí branku, jenomže z vrcholu pravého kruhu trefil plzeňský útočník jen horní tyčku. Škodovka byla nadále velmi aktivní, leč Mašek ani Kamas puk do sítě nedostali. V polovině první třetiny měl z ničeho nic i Davos velkou příležitost. Lars Steiner získal odražený puk, vybruslil si před Pavlise, který ho posléze vychytal. Jakub Hanzák mohl pro změnu otevřít skóre ve vlastním oslabení, těsně před brankářem se rozhodl pro kličku do bekhendu, Ruch jeho úmysl ale včas přečetl. Nino Schoch se rovněž ocitl v dobré příležitosti, když se prosmýkl mezi dvěma obránci a posléze měl před sebou jen Lukáše Pavlise. Plzeňský gólman si stejně jak jeho kolega připsal důležitý zákrok. Když už to vypadalo, že v první třetině branka nepadne, hosté udeřili. Steiner dostal nabito od zadního mantinelu mezi kruhy, ale na gólmana Škody nevyzrál. Nicméně Pavlis stačil puk pouze vyrazit k volnému Samu Keppelovi, který poté se štěstím dostal puk do sítě.

I na startu prostředního dějství měli indiáni velké šance. Nejprve Jakub Hanzák zůstal zaparkovaný na pravém kruhu, kde se zpětnou kličkou zbavil i protihráče, ale puk poslal jen do výstroje brankáře Rucha. Nedlouho na to se Jan Chasák dostal po levé straně do samostatného úniku, domácí forvard zkusil rychlou střelu na lapačku, vyrovnání se diváci na stadionu ale nedočkali. A když Škoda svými šancemi pohrdla, zákonitě musel přijít trest. Nino Schoch zachytil puk mezi kruhy a hostující forvard se trefil přesně k pravé tyči. A v polovině zápasu bylo s domácími ještě hůře. Jan Aebli vyplaval po rychlém brejku sám na levém křídle a následně trefil mezeru mezi betony. Modrobílí se nechtěli vzdát a za necelou minutu korigovali. Jan Fodor přenechal puk na levou stranu, kde byl Matěj Tománek a ten trefil vzápětí jen poodkrytou část brány. Vstřelená branka vlila domácím novou krev do žil a za dalších 80 vteřin už to bylo jen o jeden gól. Jakub Hanzák po své nevyužité šanci přihrál na osu hřiště, odkud Jakub Slováček zamířil přesně do pravé šibenici. Davos o pár minut později pykal za svou nedisciplinovanost a početní výhodu pět na tři přetavila Škodovka ve vyrovnání na 3:3. Ben Reisnecker napřáhl na vrcholu levého kruhu a přesnou ranou pod horní tyčku nedal brankáři Davosu šanci zasáhnout. Poslední slovo ve druhé třetině ale měli přece jen hosté. 21 vteřin před sirénou dostal puk ideálně proti hokejce Lars Steiner a kapitán Davosu vrátil vedení na stranu švýcarského celku.

Fantastické utkání pokračovalo i ve třetí třetině, kterou odšpuntoval svou velkou příležitostí Jan Fodor. Tomu předložil puk před prázdnou bránu Jakub Slováček, forvard Škody však trestuhodně minul. Naopak ve vlastním oslabení mohl vstřelit pátou branku Davosu Steiner, který hrál velmi dobré utkání, v početní nevýhodě si na Pavlise ale nepřišel. Naopak vyrovnání měl na hokejce obránce Jiří Kamas, který ostrou ranou div, že nepřepůlil pravou tyč. Plzeň se stále více tlačila, jenomže místo srovnání přišel gól Davosu. Loic Wieser vystřelil od modré čáry, puk se odrazil přivětivě mezi kruhy, kde byl zaparkovaný Livio Schena a ten bekhendem dostal puk do sítě. Škodovka se ale nechtěla vzdát a za 30 vteřin to bylo zase jen o gól. Matěj Tománek našel na pravém kruhu Bena Reisneckera, který se prudkou ranou trefil přesně ke vzdálenější tyči. Vyrovnat už domácí ovšem nestihli. Naopak prázdno bránu trefil kapitán Davosu Lars Steiner, který pečetil hostující výhru 6:4. Plzeň stejně jak minulý rok na úvod přípravy prohrála a znovu se stejným soupeřem.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Škoda porážky, ale myslím, že náš výkon nebyl vůbec špatný. Měli jsme v utkání dobré věci, povedené pasáže, avšak ztroskotali jsme na koncovce. Jeli jsme třikrát sami na brankáře. Lukáš Pavlis poté v bráně dostal laciné branky, možná byl lehce nervózní, ale na první utkání to nebyl vůbec špatný výkon.“