Ohlasy CRI

Škoda, že jsme z našich šancí nedali více branek, mrzí Ondřeje Matýse

Před týdnem zvítězila Škoda na ledě Crimmitschau 5:1, i odveta byla dnes v plné režii plzeňského celku. V každé třetině dokázali indiáni dostat do branky soupeře jednu branku, David Hrenák navíc skvěle zavřel tu svou. Plný led byl Ondřeje Matýse, který svou brankou zápas uzavřel.

Poslední domácí duel přípravy Plzeň zvládla s čistým kontem, německého soupeře svěřenci Josefa Jandače porazili 3:0, čímž si pro sebe uzmuli i odvetu. „Myslím si, že minulý týden jsme jim dovolili na tom jejich velkým dostávat se do více šancí. Začátek dnešního utkání byl vyrovnaný, ale poté jsme začali více určovat tempo hry. Postupem času oni odpadávali fyzicky, akorát jen škoda, že jsme z našich šancí nedali více branek. Já sám jsem měl snad tři tyčky, naštěstí ve třetí třetině se mi již povedlo skórovat,“ hodnotí utkání Ondřej Matýs.

Stejně jak před týdnem se hrálo hodně do těla, dva hráči Crimmitschau museli dokonce předčasně do sprch. „Oni hodně provokovali, osekávali nás, dohrávali souboje, což jsem pocítil i na vlastní kůži, když jsme hned v první třetině obdržel open ice hit. To by nás nicméně nemělo rozhodit, od trenéra jsme v šatně také dostali seřváno,“ dodává forvard indiánů.

Matýs dnes nastoupil po boku Urbana s Rohlíkem, tudíž druhá plzeňská lajna byla celá ex-pardubická. „S Ondrou Rohlíkem jsme spolu vyrůstali, bavíme se spolu hodně i mimo hokej. Tomáš Urban přišel do Pardubic z Kladna, byl tam s námi asi tři roky. Snad se nám bude společně dařit i tady v Plzni,“ přeje si.

Škoda měla v zápase plno příležitostí, avšak proti vyššímu skóre byl skvěle chytající brankář Shillin, či přehrávaní útočných akcí v podání hráčů Plzně. „Určitě to takto nemůžeme dělat do budoucna. Musíme se naučit být více přímočaří, protože kdybychom tu jednu přihrávku vynechali, tak jsme mohli vstřelit i více branek. Hlavně v sezóně bychom na to mohli doplácet, ztrácet body a to samosebou nechceme,“ zdůrazňuje Matýs.

Start Tisport extraligy už je za rohem, 18. září zahájí nový ročník Plzeň na ledě Pardubic, avšak ještě předtím sehraje Škodovka generálku v Soběslavi proti Českým Budějovicím. Momentálně se soustředíme na zápas s Motorem, protože to pro nás bude generálka na ligu, jak tempově, tak i kvalitou. Samozřejmě se ale všichni těšíme na start extraligy, už jen čekáme, až to začne,“ uzavírá povídání Ondřej Matýs.