Rozhovor Jandač

Od začátku chceme být co nejlépe připravení, má jasno Josef Jandač

Konečně nastal okamžik, kdy hráči A-týmu vyjeli na led. Mužstvo má za sebou několik prvních tréninků, po jednom z nich jsme vyzpovídali nového hlavního trenéra Josefa Jandače.

Pane trenére, začala příprava na ledě. Jaké jsou vaše prvotní pocity?
Konečně nastal čas, kdy jsme vyjeli na led. Každý je na to natěšený jinak, někdo dokonce i naštvaný, protože mu skončily prázdniny, jelikož byly krátké. Nicméně led je rozhodně lepší, než suchá příprava. Já jsem rád, že jsem první led ustál, nikdo mi nic nenalepil na brusle, takže v pořádku (smích).

Jak jste spokojen se složením mužstva?
Všichni kluci se snaží, to je evidentní. Jsou tu noví trenéři, navíc někteří bojují v try-outech. Snaha je, ale kvalita se pochopitelně pozná až v zápasech. Navíc vše se ukáže až v samotné soutěži, příprava nám může pouze něco naznačit.

Dominik Simon se minulé dva roky potýkal s určitými problémy. My jsme se však rozhodli dát mu příležitost a uvidíme, jak zkouška, stejně jako u dalších hráčů na try-outu, dopadne.

Máme tady kluky, kteří se chtějí poprat o sestavu. Určitě je pravda, že potřebujeme mít kádr trochu širší, protože nikdy se celá sezóna nedá odehrát ve čtyřech pětkách. Zatím je to spíše mapování kluků, Patrika Brůnu například nikdo dlouho neviděl. Radek Mužík si prošel zahraniční soutěží, vloni nakonec skončil na Spartě. Je to kluk, který pochází z Plzně, tak není důvod, proč ho neoslovit. Zatím vypadá výborně.

Mužstvo se začne profilovat až v těžkých zápasech. Od začátku ale chceme být co nejlépe připravení. Nejsem naivní, abych si myslel, že vše bude od prvního utkání klapat. Musíme tomu však jít naproti, vyladit systém, kterým si můžeme pomoci.

Jaký je váš následující program? První zápas je přece jen na programu až 13. sprna...
To je zatím daleko. První dva dny máme náběhové, aby si hráči osahali výstroj. Je to standardní jako každý rok. Od pondělí už budeme hrát více ve formacích, věnovat se i systému, jelikož to mužstvo je hodně nové. Zároveň nechceme ztrácet čas, potřebujeme neustále hodně bruslit, na kondiční stránku klademe velký důraz i mimo led.

Několik hráčů mělo individuální suchou přípravu. Jste rád, že už je kádr konečně pohromadě?
Já s tím mám takovou zkušenost, že většina hráčů, kteří absolvují skupinovou přípravu, jsou většinou lépe připravení. Je ale také kategorie hráčů, kteří dokonale znají své tělo jako Jakub Klepiš, Tomáš Mertl, či Petr Zámorský, jsou to profesionálové a přijdou skvěle připravení. Z mého pohledu by měli mít mladí hráči povinnou skupinovou přípravu, je to pro ně trošku vojna, která těm klukům chybí.

Pane trenére, děkujeme za rozhovor.