Simon a Brůna zůstávají

Dominik Simon a Patrik Brůna zůstávají indiány!

Padla první rozhodnutí ohledně hráčů, kteří jsou v Plzni na zkoušku. Roční kontrakt s opcí podepsal forvard Dominik Simon, ročník kontrakt pak také Patrik Brůna. Rozhodnutí o dalších hráčích na try-outu padne brzy, na vině jsou především zranění.

Čerstvě třicetiletý Dominik Simon přišel za západ Čech v devatenácti letech, kdy již měl za sebou regulérní sezónu v kádru mateřské Sparty i mistrovství světa osmnáctiletých a dvacetiletých. V Plzni poté nasbíral hned třicet bodů, dalších šest přidal na světovém šampionátu dospělých a toto vše jej katapultovalo za velkou louži.

V zámoří strávil sedm let, v AHL ve 160 duelech zatížil konta soupeřů 111 body (44+67), v nejslavnější hokejové soutěži NHL zase v 256 zápasech 77 (22+55). Před dvěma lety přišel návrat do rodné Sparty, poslední extraligový ročník strávil účastník tří světových šampionátů v Českých Budějovicích.

Následovala zkouška v dobře známém prostředí, která se nyní přetavila v pevné spojení. „Samozřejmě Dominikovy kvality známe. Je to vynikající hokejista, což potvrdil i v přípravných zápasech. Vnímáme i jeho minulost, na které Dominik sám pracuje a my jsme ochotni mu maximálně pomoci,“ říká spolumajitel, generální manažer klubu Martin Straka. Dominik podepsal smlouvu na jeden rok s opcí.



Další posilou Plzně je obránce. Dvacetiletý Patrik Brůna je pražským rodákem, který vyrůstal na Kobře a posléze i Spartě. Posledních pět sezón strávil za velkou louží, ale ani zde neunikl z dohledu reprezentačních trenérů, je tak pravidelným reprezentantem své země od kategorie U16 do U20.

"Patrik je mladý hráč, který nastupoval v americké juniorce. V posledních letech nám hodně odcházejí mladý beci do zahraničí a tak jsme toho nyní využili a podepsali mladého beka ze zahraničí. Jako s každým mladým hráčem bude s Patrikem potřeba ještě pracovat. Cílem je rozšířit konkurenci a kvantitu v zadních řadách," uvádí trenér A-týmu Josef Jandač. Patrik podepsal smlouvu na jeden rok.