Jakub Vondraš

Jakub Vondraš se vrací ze zámoří, nově bude formou střídavých startů působit v Pardubicích

Talentovaný dvacetiletý gólman Jakub Vondraš, odchovanec plzeňských indiánů, se vrací z Kanady. Nově bude na střídavé starty z mateřské Plzně působit v B-týmu Pardubic.

Na jaře roku 2020 mladý gólman pomáhal k záchraně v extralize dorostu Třemošné, v následující covidové sezóně ale naskočil pouze do dvou zápasů. Tehdy se mládežnické soutěže zrušily a vývoj hráčů byl zcela zpřetrhán.

V následujícím ročníku se tehdy sedmnáctiletý gólman rozhodl dál bojovat a hokej neopustit. První rok mezi juniory ale neodstartoval v Plzni v extralize, ale o krůček níže v Písku. Zde působil až do února, výjimkou bylo pár nakouknutí do dresu Škody a dva starty za muže v Klatovech.

Začátkem března ovšem mateřská Plzeň začala mít v osmifinálových bojích v brankovišti plno zdravotních potíží a mladý gólman přišel na pomoc s velkou vervou. Dokonce takovou, že v play-off odchytal šestnáct zápasů, úspěšnost zákroků vytáhl na téměř čtyřiadevadesát procent a nad hlavu zvedl mistrovský pohár. Řekli byste konec? Kdepak! Na začátku července se v NHL konal draft a na talentovaného brankáře ukázala v šestém kole Carolina Hurricanes!

Poslední sezónu strávil Jakub Vondraš v kanadské OHL, na přelomu roku pak navíc národnímu týmu do dvaceti let pomohl na mistrovství světa k zisku bronzových medailí. Nyní se jeho cesta stáčí zpět do Čech.

„Jsme rádi, že se Kuba vrací zpět. Je to mladý gólman, který toho má hodně před sebou. Je ale potřeba, aby nyní pravidelně chytal, proto jsou domluveny střídavé starty do Pardubic. Máme v A-týmu vyrovnanou brankářskou dvojici, Kuba nám ale bude kdykoliv krýt záda,“ popisuje generální manažer klubu Martin Straka.