Reprezentace U17

Reprezentace U17 na úvod sezóny srazila Švýcarsko! Indián Kamas: Každý zápas je nová zkušenost

Reprezentační sedmnáctka má za sebou první sraz, k úvodním zápasům v nadcházející sezóny zamířili čeští mladíci do Švýcarska.

Plzeňské barvy na úvod nové sezóny hájil pouze plzeňský obránce Jiří Kamas. Doplnil ho ještě Ben Reisnecker, který minulý rok rovněž nosil plzeňský dres, avšak po skončení sezóny zamířily jeho další kroky do kádru pražské Sparty.

Sraz všech zúčastněných byl v sobotu 20. července na Zimním stadionu v Písku, kde proběhl úvodní kemp reprezentace. Následně se Češi přesunuli do švýcarského Davosu, kde se svěřenci Františka Ptáčka třikrát popasovali s domácím výběrem.

První zápas se nesl ve vyrovnaném duchu, Češi nakonec slavili těsné vítězství 4:3. O den později Češi trestali švýcarskou nedisciplinovanost, výsledkem toho byla výhra 4:1. Na závěr přišel na řadu nejjednoznačnější zápas, co se výsledku týče. Od první minuty si Češi šli za dalším vítězstvím, to sice nedali domácí zadarmo, ale porážce 0:4 nezabránili.

Česká reprezentace do sedmnácti let tak vstoupila do nové sezóny pravou nohou, ve všech třech zápasech dokázala domácí Švýcarsko porazit, v každém duelu navíc vstřelila čtyři branky.

Jiří Kamas
Jirko, jak jsi se těšil na první reprezentační sraz v nové sezóně??
Byl jsem nadšený. Naskočit do znovu do zápasů po letní pauze byl super pocit.

Jak jsi zvládl suchou přípravu? Je to takové to zlo, které je potřeba odmakat, aby byla sezóna úspěšná?
Zvládl jsem jí dobře. Myslím si, že jsme se všichni zlepšili ve věcech, co jsme potřebovali. Určitě je tvrdá práce potřeba, přece jen právě z této dřiny následně těžíme v samotné sezóně.

Jak bys popsal jednotlivé zápasy ve Švýcarsku?
V prvním utkání jsme měli herní převahu, diktovali jsme tempo hry, přesto jsme vyhráli jen těsně 4:3. O den později jsme již vyhráli o tři branky 4:1. V tomto klání nám hodně pomohla nedisciplinovanost soupeře, jelikož jsme dostali k dispozici hodně přesilových her. Poslední zápas už byl hodně vyhrocený, jelikož nám Švýcaři nechtěli zadarmo darovat i třetí utkání. Ten jsme přesto také zvládli dovést do vítězného konce v poměru 4:0.

Zvládli jste vyhrát všechny tři, navíc dle výsledku to mělo vzestupnou tendenci. Cítili jste, že se každým zápasem lepšíte?
Samozřejmě. Každý další zápas je nová zkušenost. Učíme se jeden od druhého.

Reprezentace má nového trenéra, byly ve vzduchu cítit nějaké změny?
Žádné velké změny nebyly, většinu věcí jsme převzali z kategorie do šestnácti let.

Jak se nyní těšíš na klubovou úroveň? I zde už se pomalu rozbíhá kolotoč přípravných zápasů před novou sezónou...?
Všichni jsme nastartovaní, musíme se připravit na sezónu a nenechat nic náhodě. Chceme celou extraligu letos vyhrát.

Jirko, děkujeme za rozhovor a přejeme hodně úspěchu do nadcházející sezóny!

FOTO: Ronald Hansel.