Petr Hauser

Na hostování přichází Petr Hauser

Indiáni doplňují útočné šiky. Nejnovější tváří je mladý forvard Petr Hauser, který přichází z pražské Sparty na hostování do konce roku 2024.

Bezmála dvoumetrový hráč byl před dvěma lety draftovaný celkem New Jersey Devils v pátém kole jako číslo 141. Je sice plzeňským rodákem, na západě Čech i hokejově vyrůstal, přesto se v šestnácti letech rozhodl po skvělé sezóně, kdy v osmatřiceti duelech nasbíral 71 bodů (34+37), odejít právě do našeho hlavního města.

Když přeskočíme kovidovou (ne)sezónu, první rok v dresu Sparty strávil v juniorech, kde mu ale v semifinále vystavila stopku později mistrovská právě mateřská Plzeň. O rok později již ročník strávil mezi juniory a A-týmem Sokolova. Vloni sezónu dvojnásobný účastník mistrovství světa hráčů do dvaceti let rozdělil zase mezi Litoměřice, juniory a mužský celek Sparty.

"Petr je bývalý odchovanec Plzně. Patří mezi mladé talentované hráče, kterého nám Sparta uvolnila do konce roku na hostování. Věříme, že si Petr vybojuje místo v sestavě, rozšíří naši soupisku a zvedne konkurenci v našem mužstvu," říká hlavní trenér A-týmu Josef Jandač.