Ohlasy KVA

V brankovišti jsem se cítil velmi dobře, praví Nick Malík

Plzeňský brankář Nick Malík má za sebou ostrou premiéru v plzeňském derby, tu si totiž odbyl v západočeském derby proti Karlovým Varům.

Plzeňský novic v plzeňském brankovišti má za sebou letní přípravu v novém prostředí. „Můj brácha zde byl na zkoušce cca šest let zpátky a jediné co jsem od něho slyšel bylo, že je zde letní příprava hodně těžká a já to nyní mohu jen potvrdit,“ říká Nick Malík

A jaké jsou zatím jeho prvotní pocity? „Cítím se tu velmi dobře, už i město jsem stačil celkem okoukat. V kabině máme dost nováčku, nicméně všichni jsme si sedli, máme v kabině dobrou partu, takže zatím velká spokojenost. Navíc Plzeň jsem měl v minulosti vždycky hodně rád, na tomto stadionu se mi vždycky dařilo,“ dodává maskovaný mjuž indiánů.

Plzeň minulý týden odehrála dvě přípravná utkání, ta obě odchytal David Hrenák, nyní přišel čas na premiéru pro Nicka Malíka. První zápas jsem si hodně užil, naštěstí nebylo ani takové horko, takže jsem se v brankovišti cítil velmi dobře. Chytal jsem po dlouhé době, tak jsem si chtěl ze začátku trošku puk osahat, následně to byla pecka. Jen ve třetí třetině mě mrzí druhý a třetí gól, který jsem dostal smolně mezi nohy, tyhle situace si musím do dalších zápasů pohlídat,“ praví o svém prvním zápase Malík.

Amerického rodáka zlákala na západ Čech i spolupráce s Rudolfem Pejcharem. „Určitě si zatím spolupráci můžu jen pochvalovat. Strašně se mi líbí jeho lidský přístup, dá se s ním bavit o všem, otevřeně komunikuje se mnou, i s Davidem Hrenákem, toho si strašně cením. A kdo bude chytat? Vždy ten lepší, tak to je ve většině klubech,“ říká závěrem Nick Malík.