Přátelsky PLZ - KVA

PLZ- KVA 2:4 - První letošní nezdar přišel v rámci derby

Modrobílí mají za sebou třetí přípravný duel nové sezóny, po Spartě a Mladé Boleslavi se dnes poprvé představili v rámci západočeského derby.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary

2:4
0:0, 1:1, 1:3

Branky a nahrávky: 30. Holešinský (Simon, Schleiss), 50. Urban (Šiler) – 37. Kružík, 43. Šír (Koffer), 56. Čihař (Černoch), 59. Redlich.
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4.

Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Gerát, Malý

vyloučení
3:5
Využití
0:0
V Oslabení
0:0

HC Škoda Plzeň

Malík (Hrenák) – Skok, Merezhko, Piskáček, Pšenička, Kvasnička, Malák, Brůna – Södelrund, Lev, Archambault – Schleiss, Simon, Holešinský – Matýs, Mertl, Hauser – Šiler, Urban, Mužík.

HC Energie Karlovy Vary

Frodl (Hamalčík) – Reunanen, Mikyska, Rulík, Moravec, Šalda, Plutnar – Gríger, Ilomäki, Kofroň – Jiskra, Černoch, Procházka – Čihař, Sapoušek, Kružík – Redlich, Šír, Koffer.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

V utkání poměrně brzy museli hosté do čtyř, situaci ale ustáli. Již v plných stavech následně na modré napřáhl Malák, puk se ještě odrazil od klubka hráčů mezi kruhy, avšak nakonec zamířil těsně mimo. Poté všem na ledě pláchl Kvasnička a byl zahákovaný. Trestného střílení se zhostil Söderlund, po kličkované následně bekhendem nepřehodil nastavený beton Frodla. Stejný hráč za nedlouho poté obdržel pas z levého rohu od Lva k pravé tyči, ale minisouboj dopadl lépe opět pro gólmana Energie. V závěru třetiny zase zahrozil dvakrát Kružík. Nejprve hezky předložil v početní výhodě mezi kruhy Grígerovi, jenže stejně jako vzápětí, když na sebe vzal přečíslení dva na jednoho, byl proti bleskurychlý Malík.

Prostřední část odšpuntovali Kružík s Černochem, kteří se protáhli až na brankoviště, avšak následné zakončení šlo mimo. Druhý jmenovaný posléze vypálil z první z mezikruží, Malík zakročil. To na druhé straně indiáni otevřeli skóre. Schleiss zatáhl kotouč do pásma, předal Simonovi, jenž ihned oslovil Adriána Holešinského, který z první z pravé strany zavěsil pod víko. Navýšit vedení svým barvám mohl po chvilce Mertl, který se protáhl před svatyní Energie po kličce v situaci jeden na jednoho, ovšem poté tísněný zblízka přestřelil. Do kabnin se nakonec šlo za nerozhodnutého stavu. Daniel Kružík nejprve vypálil přes obránce, který jeho pokus zblokoval, hráč hostí si ale černý nesmysl ihned našel a následně zavěsil do levého horního růžku.

Poslední dvacetiminutovku načalo další brzké vyloučení Energie, ta opět odolala. Navíc brzy na to dosáhla na otočku ve skóre. Koffer našel zpoza branky před ní Jana Šíra, který z první rozvlnil síť. Škoda ale přispěchala s rychlou odpovědí. Šiler se zbavil svého strážce za brankou Energie efektně i efektivně o brankovou konstrukci, poté vybruslil před ní, předal od pravé tyče k levé Tomáši Urbanovi, který zavěsil pod břevno. Poté se na kruh podél levého mantinelu natlačil zleva Vojtěch Čihař a procpal touš za čáru. Branka to byla nakonec vítězná, skóre ještě střelou do opuštěné klece domácích stvrdil Tomáš Redlich.

Další přípravné utkání čeká za dva dny na Plzeň opět v domácí Aréně, soupeřem bude tentokrát Mladá Boleslav.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Škoda Plzeň): „Z naší strany to nebylo úplně ideální utkání. Možná byla na hráčích menší nervozita, uskakovaly nám kotouče, navíc se ve hře neukazovaly ani systémové věci, na kterých se v trénincích zaměřujeme. V brance poprvé během přípravy naskočil Nick Malík, u něho si myslíme, že podal velice slušný výkon, působil velmi klidným dojmem."

David Moravec (HC Energie Karlovy Vary): „Spokojenost je veliká. Pro mě osobně je to první vítězství, protože proti Cornellu jsem nebyl na střídačce. V každém derby je výhra sladší, rivalita je obrovská. Pro mě to bylo první západočeské derby a jsme rádi, že jsme ho zvládli. Zejména pak závěr, kdy jsme si šli za vítězstvím a začali hrát bezpečné kotouče a situace. Zbytečně jsme neriskovali. Zápas jsme prohrávali 1:0. Svědčí o síle mužstva, že jsme dokázali otočit, ale důležité pro nás je, co se děje po 60 minut. Je důležité, že se hráči nedívali na skóre, ale soustředili se na hru - na každý souboj, každé střídání. Výsledek se potom dostaví."