Ohlasy přátelsky s MBL

Boleslav zlobila, ale nás podržel gólman a přesilovky, říká Jakub Lev

Modrobílí zapsali třetí výhru ze čtyř přípravných utkání v nové sezóně. Dvěma góly se o to zasloužil forvard Jakub Lev, jenž vždy využil přesilovou hru.

Jakube, začněme přípravou. Vy jste měl standardně individuální...
Trénoval jsem někdy od půlky dubna, protože sezóna byla krátká, tak jsem měl čas na přípravu a na to, abych se pořádně připravil. Zaměřili jsme se na vše, co bylo potřeba. Doufám, že to bude v sezóně znát.

Jaké je to nyní na ledě?
Ještě se jde hodně směrem do objemu, hodně se trénuje, aby síly a kondice byly na celou sezónu. Přípravné zápasy pak vypadají třeba unavenější, ale vše se ladí k osmnáctému září, abychom tam byli stoprocentní.

Jak zhodnotit dnešní duel?
Podle mě to byl vyrovnaný zápas. Boleslav nás zlobila, hodněkrát nám ujela dva na jednoho nebo dokonce sami. Nám výborně zachytal gólman, navíc se nám podařilo skórovat z přesilových her, které střetnutí uklidnily a rozhodly.

Dá se říct, že právě v přesilových hrách jste našli správný recept?
Samozřejmě víme, že vloni nebyly úplně ideální, proto se na ně nyní hodně zaměřujeme. Snažíme se tam hledat něco, aby to tam padalo. Dneska to vyšlo, ale byly tam i chyby. Proto se budeme koukat i na to špatné, abychom to vybrousili a měli co nejlepší procenta využítí, což by nám pomáhalo vyhrávat zápasy.

Již jste to zmínil, Nick Malík dnes předvedl opět skvělý výkon, že?
Myslím si, že oba gólmani se uvedli velmi dobře. Chytají skvěle a doufám, že jim to vydrží po celou sezónu a budou nám v zápasech dávat šanci na vítězství. Bez dobrého gólmana je těžké udělat dobrý výsledek.

Dnes jste nastoupil ve čtvrtém útoku, byl to nějaký záměr nebo standardní letní zkoušení?
To asi není úplně otázka na mě, spíše na trenéra. Chtěl asi vidět různé varianty složení. Dneska jsem hrál ve čtvrté, minule v první. Myslím si, že je tady velká konkurence o místa a kdo bude hrát dobře, bude hrát. Je jedno, jestli jste psaný v první nebo čtvrté, bude záležet na výkonech.

Foto: Marek Švamberg