PLZ - CRI

PLZ - CRI 3:0 - Škoda v čele s Hrenákem porazila Crimmitschau i podruhé

Minulý týden uspěla Škoda v Německu proti Crimmitschau rozdílem čtyř branek, dnes přišla na řadu odveta na západě Čech.

HC Škoda Plzeň - Eispiraten Crimmitschau

3:0
1:0, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 19. Lev (Lalancette), 28. Kvasnička (Matýs), 51. Matýs (Klepiš, Rubins).
Průběh utkání: 3:0.

Vyšší tresty:
Shevyrin - 5+OK, nedovolený zásah do hlavy nebo krku
Lindberg - OK, nesportovní chování

Rozhodčí: Kosnar, Sýkora – Brejcha, Jindra

vyloučení
4:5
Využití
2:0
střely na branku
34:18
Diváci
2127

HC Škoda Plzeň

Hrenák (Malík) – Rubins (A), Zámorský, Skok, Merezhko, Kvasnička, Brůna – Klepiš (C), Lalancette, Archambault – Matýs, Urban, Rohlík – Indrák, Mertl, Lev (A) – Jansa, Mužík, Hauser.

Eispiraten Crimmitschau

Shilin (Schneider) – Shevyrin, Scalzo, Kreutzer, Sacher, Olleff, Schmidt – Lindberg, Feser, Wagner, Michel, Lutz, Zikmund, Zap, Böttcher, Smith, Saponari, Büsing, Khaidarov.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Minulý týden odchytal zápas proti Crimmitschau Nick Malík, do odvety nastoupil Dávid Hrenák, který měl plno práce již v polovině druhé minuty Na pravém kruhu si našel odražený kotouč Feser, avšak plzeňský brankář své mužstvo podržel. Na druhé straně protáhl Shillina Filip Jansa, jeho betony ovšem k sobě sklaply včas. Plzeň byla v následujících minutách lepším celkem, v další slibné šanci se ocitl Ondřej Rohlík, avšak ani on mezeru mezi betony nenašel. Neuspěl ani Olivier Archambault, který měl před sebou odkrytou část brány, tu však těsně minul. Vzápětí Shevyrin tvrdě atakoval Matýse, za což inkasoval od rozhodčího trest na pět minut, plus do konce utkání. V následné přesilové hře nejprve pálil dvakrát z pravého kruhu Ondřej Matýs, avšak ujal se až překvapivý pokus Jakuba Lva, který protlačil kotouč do sítě skrz betony Shillina.

Zkraje druhé periody zahrozil Ondřej Matýs, který si šikovně nabruslil na osu hřiště, jeho prudký švih ovšem zastavilo břevno. Na opačné straně se činil Hrenák proti pokusu Olleffa. Z protiútoku vehementně dorážel na hraně brankoviště Dominik Simon, avšak ani on neměl potřebné štěstí. Poté už nicméně mohly vyletěl nad hlavy ruce plzeňských fanoušků, Matýs připravil střeleckou pozici na levé straně pro Davida Kvasničku, který prostřelil Shillina ke vzdálenější tyči. Již na rozdíl tří branek mohl zvýšit Jakub Klepiš, hostující gólman ale jeho rychlou střelu z brejku včas zastavil. V poslední minutě druhé části se ještě tlačil do zakončení Christophe Lalancette, skóre ale zůstalo stejné.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval povedenou ránou Jakub Lev, avšak černou gumu poslal jen do hrudi brankáře. Nedlouho poté dostali indiáni k dispozici přesilovou hru pět na tři, po krásné souhře pálil do odkryté části brány Kristian Rubins, Oleg Shillin nicméně předvedl parádní zákrok vyrážečkou. V následné výhodě o jednoho muže si našel prostor ke střele Jakub Klepiš, gólman Crimmitschau stále držel akcie svého týmu nadále ve hře. Postupem času se na ledě přiostřilo, po dvou osobních trestech byl poslán do sprch hostující obránce Lindberg. V početní výhodě si nabruslil do ideální střelecké pozice Ondřej Matýs a pobídkou od Klepiš nepohrdl. Krátce na to se snažil vymazat nulu na straně německého celku Zap, Hrenák byl včas na svém místě. Jansa pro změnu pálil nad branku. Plzeň porazila Crimmitschau i v domácí odvetě, po jedné brance v každé třetině zvítězila 3:0.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Škoda Plzeň): „Vyhrávali jsme 3:0, avšak některé situace jsme zbytečně přehrávali, mohli jsme proměnit daleko více šancí. Pro nás samozřejmě dobré utkání, které nám navíc ukázalo i naše nedostatky. Nula pro gólmana také potěší, avšak stále je to příprava. Nechtěl bych podceňovat soupeře, ale je to jen druhá německá liga, generálka proti Českým Budějovicím bude zcela o něčem jiném.“