Ohlasy 2. kolo

Litvínov nám toho moc nedovolil, třetí branka nás srazila, mrzí Davida Kvasničku

Plzni se výsledkově úvodní domácí zápas nové sezóny nepovedl, v repríze loňského předkola play-off indiáni nestačili na Litvínov, kterému podlehli 1:3.

Jak již bylo řečeno, Plzeň nemá z loňského roku na severočeský tým dobré vzpomínky, právě Litvínov Škodě ukončil v předkole play-off sezónu. „Já jsem to v hlavě stále měl, protože jsem byl v Plzni i minulou sezónu. Chtěli jsme jim to vrátit, bohužel se to povedlo. Litvínov celkově hraje dobrý hokej, jsou hodně nepříjemní, těžké proti nim hrát. Byli jsme na ně dobře připravení, přesto nás přehráli, moc nám toho nedovolili,“ mrzí Davida Kvasničku.

O všem prakticky rozhodla první třetina, ve které padly všechny čtyři branky. Zlomovým momentem byla zřejmě třetí branka Vervy těsně po snížení Lalancetta. „Už jsme se kontaktním gólem nadechovali, avšak brzká branka Litvínova nás zase srazila zpátky. Nicméně myslím si, že vše začalo už od začátku zápasu, celkově ta první třetina z naší strany nebyla dobrá, už se nám něco podobného stalo ve Vítkovicích. Musíme na tom zapracovat, aby to příště bylo lepší,“ velí plzeňský obránce.

Plzeňská hra se po úvodní periodě zvedla, ani z té vyložené pozice ovšem Plzeň puk do branky již nedostala. „V kabině jsme si po první třetině řekli v kabině pár praktických věcí, co bychom chtěli změnit a myslím, že se to posléze zlepšilo, bohužel na dobrý výsledek to nestačilo.

Velkou porci smůly si vybral i Dávid Hrenák, který dostal prostor v plzeňském brankovišti, po dvaceti minutách ovšem přepustil své místo Nicku Malíkovi. „Dávid odchytal výbornou přípravu, dneska mu ty góly vůbec vyčítat nebudeme, to se stane. Věřím, že se z toho brzy oklepe a bude připravený na další zápas,“ má jasno plzeňský odchovanec.

Extraligový kolotoč nabírá velké tempo, již v neděli zajíždí Západočeši do Mladé Boleslavi. „V přípravě jsme je dvakrát porazili, ale příprava a extraliga, to je zcela něco jiného. Očekáváme úplně jiný zápas, navíc venku to nikdy není jednoduché. Musíme se na to dobře připravit, abychom si z Boleslavi odvezli nějaké body,“ uzavírá David Kvasnička.

FOTO: Marek Švamberg.