PLZ - LIT 1:3

PLZ - LIT 1:3 - Obranný val Litvínova ustál nájezdy indiánů

Čtyřicet domácích duelů s Vervou a teprve počtvrté odcházejí indiáni ze zápasu bez bodu. V první třetině totiž nabrali ztrátu, kterou následně Litvínov sázkou na totální obranu dokázal udržet.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

1:3
1:3, 0:0, 0:0

Branky a nahrávky: 19. Lalancette (Archambault) – 5. Jurčík (McIsaac, Jícha), 7. Pekař (Czuczman, Hlava), 19. O. Kaše.
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Rozhodčí: Pražák, Květoň – Brejcha, Zíka

vyloučení
2:6
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
21:18
Zblokované střely
19:14
Hity
6:4
Vhazování
27:29
Diváci
5457

HC Škoda Plzeň

Hrenák (21. Malík) – Malák, Zámorský, Rubins (A), Merežko, Skok, Kvasnička, Dujsík – Söderlund, Lalancette, Archambault – Schleiss (C), Simon, Holešinský – Klepiš (A), Urban, Rohlík – Hauser, Mertl, Matýs.

HC Verva Litvínov

Tomek (Zajíček) – Czuczman, Zeman, Zile, McIsaac, Hrádek, Polášek, Baláž – Koblasa, Sukeľ (C), Sandberg – Hlava, D. Kaše (A), O. Kaše (A) – Maštalířský, Gut, Pekař – Jurčík, Jícha, Havelka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dávid Hrenák 20 8 3 5 62,50 0
Nick Malík 38 13 0 13 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Olivier Archambault 0 1 1 -1 0
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 0
Petr Hauser 0 0 0 -1 0
Adrián Holešinský 0 0 0 -1 9
Jakub Klepiš 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Christophe Lalancette 1 0 1 -1 0
Daniel Malák 0 0 0 -1 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0 0
Igor Merezhko 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Ondřej Rohlík 0 0 0 -1 0
Kristians Rubins 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
Dominik Simon 0 0 0 -1 0
Jan Skok 0 0 0 -1 0
Tim Söderlund 0 0 0 -1 0
Tomáš Urban 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 0 0 -1 0

komentář

Po opatrném úvodu od obou týmů se na modré mohutně opřel do puku zcela volný Zeman, leč mířil jen do středu plzeňské branky. Lépe si vedl na pravém kruhu Ondřej Jurčík, jemuž pomohla i teč od klubka hráčů na brankovišti. Vzápětí se navíc Verva opožděně radovala podruhé, když po zásahu videorozhodčího přisoudila gól Matěji Pekaři, který se prodral až před Hrenáka k pravé tyči. Za rychlou odpovědí spěchal Rohlík, jenž se na Tomka řítil z levé strany, ten ovšem zakročil ramenem. Nový náboj utkání tak dodal až Christophe Lalancette, který obdržel náramný pas od tyče k tyči od Archambaulta a zavěsil od víko. Jenže domácí si následně nepohlídali situaci ihned po buly, k pravé tyči se natlačil Ondřej Kaše a vymetl pravý horní růžek.

Prostřední část načal od modré po povedené kombinaci modrobílých Merezhko, Tomek dokázal zakročit lapačkou. Podobně zakročil muž s maskou Vervy i proti Matýsovi z mezikruží. V největším tlaku ale přišla chyba Západočechů a do úniku se dostal Pekař. Zkusil blafák do bekhendu, ale neprovedl jej dobře. Odpovědět mohl z vrcholu brankoviště Simon, po příhře naslepo se od něj touš ale spíše odrazil a navíc těsně mimo pravé tyče. Nevedlo se ani Urbanovi, jenž se protáhl na levý kruh, nenašel totiž mezírku mezi betony. V závěru třetiny ještě přišel drtivý tlak Plzně v početní výhodě, avšak snížení nepřinesla jak rána Zámorského, tak dorážky Söderlunda či Mertla.

Poslední dvacetiminutovku načal z vrcholu pravého kruhu Rubins, Tomek pokus mířící ke vzdálenější tyči srazil do rohu. Poté domácí fanoušky potěšil Holešinský, který v regulérní bitce doslova vysvlékl Guta z výstroje a počastoval jej celou řadou povedených úderů. Brzy na to se dostal k nebezpečné dorážce na brankovišti Hlava, Malík se bravurně přesunul. Za snížením se hnal po chvilce Zámorský, který po křižné příhře pálil z pravého kruhu, dělovka na zadní tyč skórem nepohnula. Když se pak skóre neměnilo ani při drtivém tlaku Škody při power play, museli se modrobílí sklonit před taktikou Vervy, která totální defenzivou ve dvou třetinách dokázala Plzeň udržet na uzdě.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (HC Škoda Plzeň): „Neměli jsme dobrý vstup do zápasu, stejně jako ve Vítkovicicíh. My jsme opět začali hrát, až když jsme prohrávali. V podstatě jsme všechny góly soupeři darovali, tím ale nechci říct, že by si je Litvínov nezasloužil. Po celý zápas byl soupeř živější, důraznější v soubojích, my jsme byli všude druzí. Měli jsme tam nějaké náznaky, momentum utkání se ale nejspíše zlomilo třetím gólem, který jsme inkasovali hned po buly. Měli jsme stále před sebou dvě třetiny, ale byli jsme málo nebezpeční při hře pět na pět, na tom musíme zapracovat do dalších zápasů..“

Karel Mlejnek (HC Verva Litvínov): „Přijeli jsme do Plzně s obrovským respektem za výkony, které Plzeň předváděla v přípravě a v prvním kole ve Vítkovicích. Chtěli jsme si pohlídat začátek utkání, což se nám celkem povedlo. Dalším faktorem byla naše produktivita, moc šancí jsme neměli, ale v první třetině jsme vstřelili tři branky. Klíčovým momentem byla naše branka ihned po domácím gólu. Těší mě, že jsme ubránili spoustu oslabení..“