JUN: LIT - PLZ

Junioři padli s Litvínovem po čtyřech letech

Mladí indiáni se poprvé v nové sezóně vydali mezi mantinely, první z dvojutkání na ledě Litvínova ale pro sebe neuzmuli.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

8:3
1:0, 4:1, 3:2

Branky a nahrávky: 3. Sič (Post), 29. Peroutka (Bednařík), 31. Špaček (Werner), 35. Bystřický (Beňo, Ščislák), 35. Post (Tůma), 49. Tůma (Post, Werner), 52. Ščislák, 57. Peroutka (Bednařík) - 25. Hodinář (Pešek, Šiler), 54. Sabiniok (Skala), 55. Pešek (Šiler, Hála).
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1, 7:3, 8:3.

vyloučení
6:5
Využití
2:3
V Oslabení
0:0

HC Verva Litvínov

Balík (Stránský) - Sič, Zachariáš, Beňo, Bystřický, Kladivo, Werner, Špaček, Ducháček, Souš, Bednařík, Peroutka, Dohnal, Ščislák, Post, Tůma.

HC Škoda Plzeň

Jansa (Bašta) - Dolhý, Hodinář, Šipka, Prošek, Čunát, Skala, Holubec, Pešek, Hála, Šiler, Sabiniok, Hofrajtr, Matějka, Suchan, Kaiser, Beran.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Na úvod přípravných zápasů na novou sezónu zvolily celky Litvínova a Plzně netradiční formát, během středečního odpoledne spolu sehrály hned dva regulérní duely. Cílem bylo pochopitelně dostat do akce co nejvíce hráčů, ze kterých se postupem času vykrystalizuje finální sestava pro extraligu.

Lépe do prvního střetnutí vstoupili domácí Severočeši, kteří fotbalově 1:0 opanovali první třetinu. V úvodu prostřední sice poměrně brzy srovnal Hodinář, avšak těsně za polovinou duelu Verva přichystala pro modrobílé hned čtverné KO a po dvou částech tak měla rázně vykročeno za vítězstvím.

V polovině závěrečné periody již černožlutí dosáhli na cifru sedm, poté alespoň ze strany Škody přišlo korigování z hole Sabinioka a Peška. Poslední slovo si ovšem ještě vzal Litvínov a celkově tak první zápas ovládl v poměru 8:3. Přitom ve čtyřech extraligových soubojích v loňském ročníku vybojovala Verva proti Plzni pouhé dva body a naposledy naplno skolili Západočechy v létě roku 2019!

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Výsledek je pro nás trošku krutý, neodpovídá to úplně tomu, co se na ledě odehrálo. Herně to od nás bylo celkem slušné, nicméně tam bylo dost individuálních chyb. Soupeř byl mnohem lepší v soubojích a urputnosti. Také jsme měli problém v našem předbrankovém prostoru a v proměňování šancí. Vypracovali jsme si totiž spoustu 100% gólových šanci, ale totálně selhali v koncovce. Soupeři tam naopak spadlo úplně všechno, a to neměl zdaleka takové šance jako my. Takové zápasy jsou pro nás teď důležité.“