JUN: PLZ - LIT

Junioři potvrdili postup do play off skalpem Litvínova!

Boje o play off v nadstavbě míří do cílové rovinky, v dalším kole plzeňští junioři na svém ledě přivítali litvínovskou Vervu.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

4:1
1:1, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 16. Pešek (Šiler, Hromádka), 28. Pešek (Hodinář, Šiler), 33. Pešek (Šiler, Hodinář), 60. Slačík (Cícha) – 15. Soušek (Vopat, D. Čech).
Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Rozhodčí: Micka, Valda – Pěkný, Černohlávek

vyloučení
8:5
Využití
2:0
střely na branku
34:42
Diváci
44

HC Škoda Plzeň

D. Jansa (Bašta) – Skala, Hromádka, Prošek, Hodinář, Cícha, Iščenko – Hofrajtr, M. Hořejší (C), Úbl – J. Matějka, M. Beran II, Pešek – Šiler, Mazanec, Hála – Slačík, Sabiniok, Klatovský – Řehoř.

HC Verva Litvínov

Kubík (Stránský) – Vyhlídal, Kladivo, Soušek, Prokeš, Cipko, Re. Kubíček, M. Hora (A) – D. Čech (A), Peroutka, D. Horský – Vopat, Dej (C), Bednařík – O. Postl I, Dohnal, L. Tůma – Scafari, Slavík, Starý

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 42 1 41 97,62 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 -1 0
Matyáš Cícha 0 1 1 1 0
Daniel Hála 0 0 0 1 0
Jan Hodinář 0 2 2 -1 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Jakub Hromádka 0 1 1 2 0
Artem Ishchenko 0 0 0 0 4
Antonín Klatovský 0 0 0 -1 2
Jiří Matějka 0 0 0 1 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Ondřej Pešek 3 0 3 1 2
Hynek Prošek 0 0 0 -1 2
Denis Řehoř 0 0 0 0 2
Ondřej Sabiniok 0 0 0 -1 0
Tomáš Skala 0 0 0 1 2
David Slačík 1 0 1 1 0
Jakub Šiler 0 3 3 1 0
Matyáš Úbl 0 0 0 1 2

komentář

Dnešní duel odšpuntoval Hromádka, který obdržel křižný pas na levý kruh, Kubík se vyznamenal. Pak se u pravé tyče dostal k zakončení z otočky Úbl, ale jen vyprášil betony gólmana Vervy. Podobně zakročil i na Jansa druhé straně, když dostal mnoho prostoru na levém kruhu Postl. Skóre se tak měnilo až při akci Vopata, který od pravé tyče nepřesně přihrál před branku, avšak puk pokračoval směrem modrá čára, odkud proti němu vyrazil Petr Soušek a z první jej poslal do sítě. Jenže modrobílí se rychle vrhli do útoku a za minutu a dvě vteřiny srovnal Ondřej Pešek z mezikruží. Dokonat obrat mohl ještě do přestávky z první ze stejné pozice Hořejší, muž s maskou Litvínova své barvy podržel.

Prostřední dějství odstartoval Slavík, který si najel mezi kruhy, avšak následně minul zařízení. Na druhé straně se ke kotouči před Kubíkem dostal Hála, ten vyrazil ramenem. Nedosáhl ovšem na ránu Ondřeje Peška, který z vrcholu pravého kruhu zamířil přesně do vzdálenější šibenice. Po chvilce musela Plzeň na rovných sto vteřin do tří, vše ale ustála. A to i proto, že v největší šanci hostí Jansa vychytal Čecha z mezikruží. A tak přišel trest. Ondřej Pešek zkompletoval hattrick, když od modré zamířil k levé tyči. Plzeňský forvard byl zároveň u deváté branky svého týmu v řadě! Těsně před druhou sirénou ještě mohl snížit Čech, ale v početní výhodě pár kroků za modrou mířil až příliš přesně - do tyče.

Poslední třetinu načal parádní akcí Hála, který se náramně protáhl mezi třemi soupeři až před Kubíka. Ten ovšem dokázal jeho pokus vyrazit a lapačkou pro sebe uzmout i dorážku Šilera. Definitivně nerozhodl ani Beran, který z mezikruží minul a naopak se nepodařilo snížit ze stejné pozice ani Kubíčkovi, který mířil jen do středu branky. V závěru utkání ještě hosté vylepšili přesilovou hru o power play, leč skóre již doupravil jen domácí David Slačík.

Nyní čeká na modrobílé venkovní dvojboj, který odstartují ve čtvrtek dvaadvacátého února v Olomouci.

Ohlasy trenérů

Martin Pouska (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme podali dobrý výkon, měli jsme dobrý pohyb a drželi jsme se na puku, což nám hodně pomohlo. Navíc jsme využili přesilovky a určitě nás nakoplo i otočení minulého zápasu ve Zlíně v závěru z 0:4.“

Martin Tvrzník (HC Verva Litvínov): „Hodnotí se mi to těžko, potřebovali jsme posbírat nějaké body. Avšak nehráli jsme jako v posledních zápasech, neměli jsme pohyb a drajf. Plzeň nám odskočila v přesilovkách a my nebyli schopni zareagovat. Měli jsme šance i početní výhody, ale neproměnili jsme to a pro tři body si tak došel soupeř.“