JUN: LIT - PLZ

Junioři ve druhém zápase v Litvínově nasázeli půltucet!

Mladí indiáni zvládli druhé utkání na severu Čech ve velkém stylu. V každé části se dvakrát prosadili a radují se tak z prvního vítězství v nové sezóně.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

2:6
0:2, 1:2, 1:2

Branky a nahrávky: 13. Čech (Dej), 26. Post - 18. Borák (Fábera), 20. Reiser (Fábera), 31. Mazanec (Borák), 39. Borák, 47. Hromádka, 52. Hromádka (Borák).
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:6.

Vyšší tresty: Dudáček - Hnát 5+DKU.

vyloučení
4:4
Využití
0:1
V Oslabení
0:1

HC Verva Litvínov

Balák (Stránský) - Veverčák, Souček, Prokeš, Janda, Liška, Zikmund, Majtský, Čech, Dej, Bednařík, Klír, Dudáček, Horský, Post (C), Sander.

HC Škoda Plzeň

Bašta (Jansa) - Čančura, Cícha, Hromádka, Hnát, Tolar, Mazanec (C), Šimák, Borák, Řehoř, Tchaliov, Makovec, Reiser, Pittr, Fábera.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Na úvod přípravných zápasů na novou sezónu zvolily celky Litvínova a Plzně netradiční formát, během středečního odpoledne spolu sehrály hned dva regulérní duely. Cílem bylo pochopitelně dostat do akce co nejvíce hráčů, ze kterých se postupem času vykrystalizuje finální sestava pro extraligu.

V prvním měření sil dokázali v poměru 8:3 uspět domácí Severočeši a ukončili tak dlouhé čekání na vítězství proti indiánům trvající téměř přesně na den čtyři roky. A skóre střetnutí otevřeli i v odvetě, oproti předešlému utkání ale úvodní třetinu neopanovali, v jejím závěru totiž skóre na svou stranu překlopili Borák a Raiser.

V úvodu prostřední části sice černožlutí ještě zvládli vyrovnat, avšak po dvou třetinách již vedli indiáni 4:2 zásluhou Mazance a znovu Boráka a nakonec dotáhli duel k vítězství 6:2 po trefách Hromádky. Po dni oddechu čeká na svěřence první domácí duel nové sezóny, od 16:00 na svém ledě přivítají Mladou Boleslav.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Kluci v této skupině podali mnohem lepší výkon, než v té první. Rozdíl byl hlavně v týmovém pojetí, bruslení, soubojích a ve finále také v proměňování šancí. Je to ale jen první zápas, kluci budou mít ještě cca 14 dní na to, aby si řekli o místo v sestavě, popř. v hierarchii týmu.“