JUN: PLZ - LIT

Junioři i potřetí v přípravě skolili Vervu!

Mladí indiáni se naposledy před startem soutěže představili na svém ledě. Po dnešním souboji s Litvínovem je totiž již čeká jen generálka na extraligu na ledě mladoboleslavských Bruslařů.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

4:2
1:0, 2:1, 1:1

Branky a nahrávky: 12. Pešek (Mazanec, Šiler), 31. Dolhý (Pešek, Šiler), 37. Sabiniok (Řehoř, Hořejší), 49. Dolhý (Šiler, Pešek) – 27. Tůma (Hora, Peroutka), 52. Bednařík (Soušek, Scafari).
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.

Rozhodčí: Turhobr - Brtník, Kaiser.

vyloučení
5:6
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
Diváci
26

HC Škoda Plzeň

Bašta (Jansa) – Hodinář, Dolhý, Čančura, Houdek, Cícha, Prošek, Skala, Hnát, Matějka, Mazanec, Šiler, Pešek, Hála, Makovec, Hořejší, Šimák, Řehoř, Beran, Slováček, Sabiniok.

HC Verva Litvínov

Balík (Stránský) – Hora, Zachariáš, Bystřický, Vyhlídal, Soušek, Prokeš, Síč, Kladivo – Bednařík, Vishnievsky, Dohnal, Mejtský, Peroutka, Scafari, Sander, Ducháček, Dej, Tůma, Horský, Špaček.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Již čtvrtý letošní vzájemný duel začal opatrně. A to i přesto, že hned v úvodu zápasu museli Západočeši do čtyř, situaci ale zvládli bez problémů. K vážnější příležitosti se tak až v plných stavech dostal Pešek, z osy hřiště pár kroků za modrou ovšem našel jen připravenou vyrážečku gólmana Vervy. Na druhé straně zase zleva vypálil Bystřický, Bašta sklapl betony včas. Až poté se skóre měnilo. Právě Ondřej Pešek se v rychlém protiútoku dostal za záda obránců a náramně zavěsil o brankovou konstrukci. Do první přestávky ještě mohli modrobílí navýšit náskok svých barev ve dvou početních výhodách, Litvínov ale situace ustál.

A v úvodu prostřední periody si i došel za vyrovnáním. Hora natáhl ke střele od modré z levé strany a před Baštou černý nesmysl zvládl protečovat do sítě Lukáš Tůma. Vrátit vedení svým barvám mohl brzy na to Sabiniok, jenž pláchl všem na ledě, avšak kličku do bekhendu mu Balík vystihl. Ten si poradil i s Peškem, který se k němu protáhl v početní výhodě mezi dvěma soupeři, jeho dílo zkázy ale dokonal pohotovou dorážkou Adam Dolhý. Po chvilce navíc indiáni skvěle zastavili rozlet Vervy ve středním pásmu a rychle otočili hru. Sám před Balíkem pak zůstal Ondřej Sabiniok a modrobílí šli do trháku.

V úvodu poslední dvacetiminutovky se dostal Šimák ke střele z osy hřiště z otočky, Balík vytěsnil vyrážečkou. Udeřil tak až znovu Adam Dolhý, který využil početní výhodu. Korigování měl na čepeli v samostatném úniku Vishnievsky, neuspěl ale kličkou do bekhendu. Akce ovšem pokračovala a snížení přivál Bednařík. Drama mohlo být vzápětí, když téměř na minutu musela Plzeň do tří, ale situaci ustála. Více se již do dnešního duelu nevešlo, Škoda tak Vervu poráží již potřetí v této letní přípravě.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Čekali jsme z naší strany trošičku lepší výkon. Hlavně v první třetině to bylo takové utahané, bez pohybu a bez kvality v systému. Sami si straně moc nakládáme - byla tam celá řada ztrát při přechodech i při hloupých dlouhých žákovských kličkách. Máme před sebou ještě dost práce. Na to, že brzy začínáme, tak úplně necítím, že bychom byli připraveni.“

Martin Tvrzník (HC Verva Litvínov): „V první třetině, když jsme hráli na čtyři útoky, se kluci dostávali hůře do tempa. Nám to dnes jako trenérům ukázalo strašně moc věcí, na kterých musíme ještě zapracovat. Plzeň nás dnes úplně nepřehrávala, našimi chybami jsme jim ale góly darovali. Rozhodla efektivita v zakončení a herní nedisciplinovanost - ne pouze fauly, ale i neplnění si věcí, které jsme si řekli před zápasem.“