Přátelsky MBL - PLZ

MBL - PLZ 1:3 - Plzeň slaví v přípravě i podruhé!

Indiáni mají za sebou druhé střetnutí přípravy, poprvé se přitom vydali mimo své prérie.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

1:3
0:0, 1:1, 0:2

Branky a nahrávky: 34. Rekonen (Hradec) – 35. Lalancette (Merezhko, Archambault), 48. Holešinský (Hauser, Schleiss), 60. Söderlund (Archambault)
Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Lhotský, Štěpánek.

vyloučení
6:7
Využití
0:2
V Oslabení
0:0
Diváci
597

BK Mladá Boleslav

Furch (Hora) – Gewiese (A), Pavlík, Jánošík, Lintuniemi, Čech, Bernad – Buchtele (A), Fořt, Skalický (C) – Rekonen, Čajka, Lakatoš – Doležal, Suchý, Stránský – Dvořáček, Hradec, Závora

HC Škoda Plzeň

Hrenák (Malík) – Rubins, Pšenička, Skok, Merezhko, Brůna, Malík – Archambault, Lalancette (A), Söderlund – Schleiss (C), Simon, Holešinský (A) – Jansa, Matýs, Hauser – Šiler, Indrák, Mužík

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

V úvodu utkání museli hosté do čtyř a hned tvrdě pálil od modré Gewiese, Hrenák byl připraven. Stejně jako po chvilce, když z mezikruží střílel Fořt. Následně u tyče dorážel Buchtele pokus Rekonena od modré, stav se neměnil. Škoda si první gólovku zapsala po Söderlundově pobídce od tyče k tyči Lalancettaovi, Furch se ovšem rovněž vyznamenal. Když později muž s maskou Mladé Boleslavi pokryl vyrážečkou ránu Hausera z kruhu i od modré Rubinse, skončila také čtvrtá třetina indiánů v sezóně bezgólově.

To mohl po pár vteřinách prostřední části změnit Fořt, jemuž nabil před svatyni Západočechů Buchtele, její strážce opět čaroval. Po chvilce vypálil od modré Lintuniemi a ještě dorážel u tyče Dvořáček, střelecký zápis se neměnil. Na druhé straně několikrát v rychlém sledu z levého kruhu pálil Hauser, síť se mu rozvlnit nepodařilo. V polovině střetnutí museli modrobílí do tří, situaci ale ustáli. A to i díky spojnici, kterou napálil Aleksi Rekonen. Stejný hráč se ovšem vzápětí proti "svým" nakonec dočkal, když v přečíslení tři na jednoho zavěsil z pravé strany. Jenže radost domácích trvala pouze sedmasedmdesát vteřin. Buchteleho hákování totiž potrestal Christophe Lalancette, jenž ranou z první využil příhry z kruhu na kruh Merezhka.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntovali dorážkami Fořt s Čajkou, kteří ovšem nedokázali využít předchozí tečované střely Rekonena. To Škoda začala gólově. Adrián Holešinský nejprve vybojoval přesilovku, kterou následně sám z levého kruhu také využil. Bruslaři se sice následně tlačili za vyrovnáním, v závěru utkání i odvolali gólmana, vítězství Plzně ovšem pouze střelou do prázdné potvrdil Tim Söderlund.

V přípravě indiáni pokračují hned v úterý dvacátého srpna, kdy na svém ledě v západočeském derby přivítají Karlovy Vary. O dva dny později pak v rámci odvety Bruslaře.

Foto: BK Mladá Boleslav

Ohlasy trenérů

David Havíř (BK Mladá Boleslav): „Zápas měl slušné tempo na to počasí, které teď zrovna venku panuje. Utkání se rozhodlo ve hře speciálních týmů. Od nás v prvních dvou třetinách slušná hra, možná jsme trochu vypadli z tempa v druhé desetiminutovce první třetiny. Ve třetí třetině se rozhodovalo. Dá se říct, že Plzeň si přesilovkou pomohla k vítězství. My jsme pak také měli přesilovku, nesehráli jsme ji špatně, ale ten gól nám tam nepadl.“

Václav Pletka (HC Škoda Plzeň):Zápas nám ukázal, že se v zápase ukazují věci, které trénujeme, za což jsme rádi. Určitě tam ale byly i chyby, na kterých musíme v dalších dnech zapracovat. Každé vítězství se nicméně počítá, i když je to pouze přípravný zápas, určitě je to dobré pro sebevědomí hráčů. Zápas splnil rozhodně svůj účel.