JUN: PLZ - LIT

Junioři si v přípravě poradili s Vervou!

Mladí indiáni mají za sebou předposlední duel přípravy, na svém ledě přivítali litvínovskou Vervu.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

4:1
0:1, 2:0, 2:0

Branky a nahrávky: 26. Pittr (Mazanec, Pšenička), 33. Borák (Klatovský, Hnát), 48. Úbl (Hromádka, Borák), 55. Mazanec (Hořejší) - 9. Mlakar (Novák).
Průběh utkání: 0:1, 4:1.

vyloučení
8:5
Využití
1:1
V Oslabení
0:0

HC Škoda Plzeň

Houdek (Bašta) - Cícha, Pšenička, Hromádka, Tolar, Skala, Kocek, Prošek, Hnát, Řehoř, Mazanec, Hořejší, Sabiniok, Borák, Úbl, Beran, Koubek, Klatovský, Matějka, Pittr, Makovec.

HC Verva Litvínov

Stránský (Balík) - Kladivo, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, S. Stasjuk, Winkelhöfer, Mlakar, Tůma, Čech, Pospíšil, Scafari, J. Peroutka, L. Stasjuk, Grosskopf, Bednařík, Topol, M. Peroutka, Novák, Raichl, Koky.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Západočeši se potkali poprvé v novém ročníku se "starým známým." Vinou loňského formátu soutěže totiž spolu oba celky odehrály dohromady dvanáct zápasů! A to se ani nepotkaly v play-off.

Čtyři střetnutí se uskutečnila již v přípravě. Třikrát se radovali indiáni, když zvítězili 4:2 i dvakrát 6:2, Verva kontrovala 8:2.

Dnes začali lépe černožlutí. V početní výhodě pár kroků za modrou napřáhl Mlakar a kotouč se od klubka hráčů před Houdkem odrazil do jeho protipohybu za čáru. Tím i úvodní dějství skončilo.

Na startu prostřední periody se dočkali i indiáni. Po buly v útočném pásmu zatlačili svého soupeře, poté po ráně od modré vyplaval puk mezi kruhy, kde si jej našel Pittr a zblízka srovnal se Severočechy krok. Po chvilce navíc Západočeši rozvinuli akci od své brány. Borák si narazil na pravé křídlo a obdržel pas zpět na střed, kde proskočil až před svatyni soupeře mezi obránci a zavěsil.

V poslední části již modrobílí své vedení pouze potvrdili. Nejprve povedenou ranou z první z levého kruhu v přesilové hře Úbl, poté skvěle napadal rozehrávku Vervy Hořejší. Vybojoval puk za bránou a hned jej poslal před, odkud z první uzavřel dnešní střelecký výčet Mazanec.

Poslední duel přípravy mají před sebou indiáni již zítra, to na svém ledě přivítají v generálce na extraligu německý Ingolstadt. Samotnou soutěž odstartují svěřenci Petra Vojana první zářijový den, kdy na svém ledě přivítají od 13:00 jihočeský Motor.