JUN: KVA - PLZ

Junioři ztratili první letošní derby v prodloužení

Mladí indiáni se poprvé v nové sezóně v rámci přípravných utkání představili mimo své prérie, po sérii nevyužitých šancí a přesilových her nakonec padli v nastavení.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

5:4p
2:2, 2:2, 0:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 17. Poizl (Steklý), 20. Steklý (Poizl), 23. Trushchenko (Steklý), 37. Steklý (Poizl), 61. Rustamkhonov (Šilhan) - 16. Struk (Sabiniok, Klatovský), 19. Matějka (Úbl), 26. Řehoř (Hořejší, Mazanec), 27. Úbl (Matějka).
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4, 5:4.

vyloučení
6:2
Využití
1:0
V Oslabení
0:0

HC Energie Karlovy Vary

Kříž (Wajtr) - Malý, Trushchenko, Pelikán, Zachariáš, Holejšovský, Postl, Dyk, Magner, Habla, Vojáček, Poizl, Rustamkhonov, Steklý, Hájek, Váňa, Šilhan, Piatkovski, Dobřemysl, Kožík, Langmajer.

HC Škoda Plzeň

Černý (Bašta) - Prošek, Kocek, Hromádka, Kamas, Hnát, Holubec, Čunát, Novák, Řehoř, Mazanec, Hořejší, Matějka, Koubek, Úbl, Klatovský, Struk, Sabiniok, Křepel, Karo, Fehér.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Stejně jako v minulé sezóně i letos se západočeské derby uskutečnilo již v přípravném období. Tehdy se hrálo na ledě indiánů, kteří zvítězili 3:1. Nakonec lépe vstoupili i do samotné extraligy, když uspěli 2:0. Poté se ale karta obrátila a zbylé tři vzájemné duely opanovala Energie - 5:2, 4:3pp a 3:1.

A v nastolené laťce pokračovaly Karlovy Vary i nyní. Přesto do dnešního střetnutí lépe vykročila Plzeň, když střelecký výčet rozepsal v šestnácté minutě po souhře s Klatovským a Sabiniokem Struk. Jenže domácí brzy odpověděli, když se po devětatřiceti vteřinách hry prosadil Poizl. Do přestávky ještě stihl své barvy znovu poslat do vedení Matějka, avšak 33 sekund před sirénou kontroval Steklý.

Jak Energie první třetinu zakončila, tak tu prostřední začala. I ve třetí trefě svého týmu měl prsty autor druhé branky, tentokrát asistoval Trushchenkovi. Skóre se ovšem přelévalo z jedné strany na druhou, což následně potvrdila Škoda. Ta zásluhou Řehoře a Úbla znovu překlopila misky vah na svou stranu po čtyřiačtyřiceti vteřinách hry. I o druhé pauze se ale do kabin odcházelo za nerozhodnutého stavu, když síť rozvlnil opět Steklý.

Poslední dějství rozhodnutí nepřineslo. A to i přes to, že sudí rozdali pět menších trestů z celkových osmi v celém zápase. Indiáni nevyužili ani dvojnásobnou početní výhodu a přišel trest. V závěru základní hrací doby putovali do čtyř, čehož k rozhodnutí v úvodu prodloužení využil Rustamkhonov.

Nyní je před Plzní turnaj v Pardubicích, na kterém se střetnou s brněnskou Kometou, německým Ingolstadtem, Mountfieldem a domácím Dynamem.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Poměrně rychlé utkání, měli jsme v něm, myslím, trošku více ze hry. Měli jsme i dost přesilovek, těsně před koncem zápasu dokonce i dlouhou 5 na 3, ale v nich jsme si bohužel gólově nepomohli. Ještě jsme se jim v tréninku nevěnovali, takže to určitě nebudeme nikomu vyčítat. V sezóně by nás to stálo zápas. Čeká nás teď o víkendu turnaj v Pardubicích, po kterém uděláme finální cut.“