DOR: PLZ - KLN

Gólů jako trpaslíků, dorost nedal šanci německému Kolínu nad Rýnem

Tři zápasy - tři výhry, taková byla aktuální bilance plzeňského dorostu v přípravných zápasech. Po nedělní výhře nad švýcarským Davosem mladé pušky tentokrát změřily sílu s německým Kolínem nad Rýnem.

HC Škoda Plzeň - Kölner Haie

7:1
2:0, 1:1, 4:0

Branky a nahrávky: 4. Mečl (Volf), 9. Hobl, 32. Mečl (Vild, Chasák), 48. Blengino (Matoušek), 52. Matoušek (Strnad), 57. Blengino (Matoušek), 60. Chasák (Strnad) - 22. Battmer (Neidhardt).
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1.

Rozhodčí: Sýkora - Brtník, Rubáš.

vyloučení
4:7
Využití
2:0
Diváci
44

HC Škoda Plzeň

Osvald (Beran)- Volf, Holub, Strnad, Stupka, Souček, Hofman - Chasák, Mečl, Vild, Bělík, Matoušek, Beran, Blengino, Svoboda, Hobl.

Kölner Haie

Bäuml (Klüglich)- Ehlerst, Shrick, Ponomarev, Seres-Gömöry, Hager, Röhrig, Bergreen, Michalik, Neidhardt, Hildebrand, Hemr, Eichler, Kottner, Kinast, Golubev, Kehr, Avgerinos, Isaev, Gehlen, Battmer, Fürts, Hamann.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Stejně jako proti Davosu, tak i s Kolínem nad Rýnem se plzeňští dorostenci utkali v rámci letní přípravy třetí rok po sobě. Před dvěma lety slavil Kolín 3:2, minulý rok stejným výsledkem zápas opanovala Škodovka.

A ta i dneska začala s velkou chutí, již ve čtvrté minutě se po přihrávce Šimona Volfa v přesilové hře prosadil Martin Mečl a Škoda šla bleskově do vedení. To navíc o pět minut později dokázal zdvojnásobil Jaroslav Hobl, který dostal hrací předmět podruhé v uktání za záda brankáře Bäumla. Německý celek dostal na konci první třetiny k dispozici dvě početní výhody krátce po sobě, avšak Václav Osvald svůj celek podržel.

Co se hostům nepovedlo v úvodní části, povedlo se zkraje prostřední periody. Neidhardt narýsoval přihrávku na Till Battmera a duel dostal novou zápletku. Indiáni se snažili rychle odpovědět, dvoubrankový náskok si nakonec vzali zpět krátce za polovinou zápasu. Po krásné soustře podruhé v utkání rozvlnil síť za brankářem Kolína Martin Mečl.

V poslední dvacetiminutovce to již byl plzeňský koncert, do svého soka totiž vstřelili ještě čtyři přesné šípy. Vše načal ve 48. minutě Dario Blengino, který si moc dobře věděl, co má s kotoučem provést. Jen o chvilku později si Strnad všiml dobře postaveného Eliáše Matouška, jehož pokus Bäuml nedokázal zastavit před brankovou čárou. Tři minuty před koncem proběhla opět obávaná souhra, po pasu Matouška podruhé pálil Dario Blengino. Definitivu výsledku poté dal na začátku poslední minuty Jan Chasák. Škodovka porazila Kolín nad Rýnem vysoko 7:1 a vítězí i ve čtvrtém přípravném zápase.