DOR: PLZ - DAV

Dorost nasázel Davosu půltucet!

Třetí rok po sobě se plzeňští dorostenci potkali v přípravném období se švýcarským Davosem. Předchozí dvě utkání Škoda prohrála, na třetí pokus tak již chtěla uspět a to se nakonec také povedlo.

HC Škoda Plzeň - HC Davos

6:3
1:1, 3:2, 2:0

Branky a nahrávky: 20. Slováček (Bělík, Volf), 24. Mečl (Vild), 28. Boskovic, 34. Bělík, 42. Vild (Ferda), 50. Matoušek (Volf, Ferda) – 12. Gianola (Schoch, Wieser), 30. Sieber (Kasslatter, Aebli), 39. Bock (Bächler).
Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3.

Vyšší tresty: Wieser 5+OK, krosček

Rozhodčí: Kosnar – Císař, Hanzlík

vyloučení
5:3
Využití
0:1
V Oslabení
1:0
Diváci
68

HC Škoda Plzeň

Beran (Osvald) – Pitter, Boskovic, Ferda, Volf, Fiala, Hanzlík – Tománek, Blengino, Fodor, Bělík, Slováček, Matoušek, Chasák, Mečl, Vild.

HC Davos

Schärer (Andri) – Bächler, Brander, Eggenberger, Fleischli, Heinze, Krieger, Schenker, Wieser, Aebli, Anhorn, Baláž, Bock, Brügger, Gianola, Kasslatter, Krättli, Mundy, Schoch, Sieber, Wöcke.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Švýcarský celek měl dobrý vstup do zápasu, úvodní šance Davosu ovšem s přehledem pokryl Denis Beran. Jako první tak mohli udeřit indiáni, a to dokonce ve vlastním oslabení, Matěj Tománek ovšem z úhlu trefil pouze tyčku. Další šanci měl Matyáš Fiala, který před gólmanem vehementně dorážel, ten ovšem i tentokrát odolal. První branku zápasu tak vstřelil Davos. Denis Beran pouze vyrazil střelu z pravé strany, volný kotouč si následně na hraně brankoviště našel Nilo Gianola, který ho pohodlně dopravil do prázdné brány. Odpověď Plzně mohla být blesková, Jakub Slováček chytře tečoval pobídku z levé strany, brankář Davosu byl ovšem znovu pozorný. Následně byl zcela sám na pravém kruhu František Hanzlík, obránce Škody chytře mířil pod horní tyčku, Schärer přesto včas zasáhl. Až osm vteřin před odchodem do šaten byl i on krátký na dorážku Jakuba Slováčka, který měl před sebou už pouze prázdnou bránu.

Tři minuty po startu prostřední periody dokázala Škoda otočit zápas na svou stranu. Z pravého kruhu vystřelil Lukáš Vild, Schärer pouze vyrazil hrací předmět a Martin Mečl už si poté věděl rady, co s ním provede. A co víc, indiáni dokázali svůj náskok ještě zdvojnásobit. Martin Boskovic si vybruslil na levé straně do ideální střelecké pozice, jeho první střelu ještě Schärer dokázal zlikvidovat, obránce Škody si ale znovu našel kotouč a poté ho bekhendem dopravil do prázdné brány. V polovině zápasu se Davos vrátil do zápasu, Nico Sieber s velkým štěstím dokázal dostat puk za bezmocného brankáře Berana. Hosté mohli dokonce srovnat, jenomže místo toho Západočeši udeřili ve vlastním oslabení. Šimon Bělík získal kotouč v obranném pásmu, následně s ním projel celé hřiště, brankáři naznačil kličku a puk mu poté poslal neomylně mezi betony. Poslední slovo ve druhé části měli přesto hráči Davosu, v další přesilové hře napřáhl na modré čáře Lou Bächler a jeho pumelici tečoval Dynal Bock přesně do šibenice.

Hned po 75 vteřinách poslední dvacetiminutovky Tadeáš Ferda narýsoval přihrávku přes šíti pásma na Lukáše Vildu, které se prezentoval přesnou ranou k tyči. Na druhé straně se proháčkoval až před Berana Nino Schoch, avšak na poslední chvíli se o něho postarala obrana indiánů. V padesáté minutě si zpracoval puk na modré čáře Šimon Volf a jeho prudkou ránu tečoval mezi betony hostujícího brankáře Eliáš Matoušek. Wieser následně krosčekem zbytečně atakoval plzeňského hráče, za tento nevybíravý zákrok inkasoval trest na pět minut plus do konce zápasu. Nabídnutou početní výhodu avšak Plzeňané nevyužili. V poslední minutě hosté zkusili vabank při hře bez brankáře, jenomže Davos se nedostal ani k ohrožení plzeňské branky. Plzeň porazila švýcarský Davos 6:3.


Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Každé přípravné utkání před novou sezónou je dobré. Dneska jsme měli zahraničního soupeře, tak byl hokej trošku jiný, hodně se to dohrávalo. Davos má spoustu šikovných hráčů, my jsme naštěstí dali nějaké branky ze situacích, které trénujeme. Dobře jsme clonili před bránou, i vstupy do pásma jsme zahráli slušně. Důležité je, že se nikomu nic nestalo. Nezranit se - zúčastnit se - vyhrát, ideální kombinace. (smích)“