DOR: PLZ - LIT

Dorost svedl v přípravě neuvěřitelný zápas s Litvínovem, zvítězil 10:9!

Dorost v nedávné době ovládl turnaj v Pardubicích, nyní se znovu vrátil na domácí led, kde hostil v dalším přípravném utkání severočeský Litvínov.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

10:9p
3:1, 2:2, 4:6 - 1:0

Branky a nahrávky: 11. Matoušek (Bělík), 19. Tománek (Matoušek, Bělík), 20. Hobl (Svoboda, Tománek), 21. Matoušek (Hanzlík, Bělík), 26. Bělík (Matoušek), 53. Bělík (Fodor, Slováček), 55. Blengino (Matoušek, Tománek), 60. Tománek (Bělík), 60. Bělík (Matoušek, Tománek), 61. Tománek (Fodor, Bělík) - 5. Petružálek, 27. Vondráček, 33. Skála (Vondráček), 41. Petružálek, 49. Babka, 52. Rambousek, 53. Klempíř, 53. Trefný, 56. Rambousek
Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:6, 6:6, 6:8. 7:8, 7:9, 10:9

Rozhodčí: Turhobr – Císař, Hanzlík.

vyloučení
3:1
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
Diváci
41

HC Škoda Plzeň

Osvald - Hanzlík, Strnad, Volf, Ferda, Holub, Fiala - Tománek, Bělík, Matoušek, Slováček, Fodor, Blengino, Svoboda, Hobl, Mečl.

HC Verva Litvínov

Udržal (Pinc) - Babka, Žák, Boszeník, Postl, Pek, Kudrna, Harus - Klempíř, Trefný, Kváš, Melančín, Petružálek, Rambousek, Gavrilec, Skála, Vondráček, Butka

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Lepší vstup do zápasu měli hosté ze severu Čech, již v páté minutě dostal puk do sítě Jakub Petružálek, Verva tak šla do vedení. To jí ovšem vydrželo jen do jedenácté minuty, kdy po přihrávce Bělíka srovnal Eliáš Matoušek. Už to vypadalo, že se půjde do šaten za vyrovnaného stavu, když Škoda hned dvakrát udeřila, čímž otočila vývoj utkání na svou stranu. Po souhře celého útoku prostřelil vše, co mu stálo v cestě Matěj Tománek, na jehož zásah navázal v poslední minutě první třetiny Jaroslav Hobl.

A to nebylo vše, jelikož zkraje druhého dějství zvýšil již na rozdíl tří branek svou druhou trefou v utkání Eliáš Matoušek. O pět minut později se mezi střelce zapsal i Šimon Bělík, zdálo se, že Plzeň má otěže zápasu ve svých rukách, opak nicméně byl pravdou. Hned o minutu totiž korigoval Antonín Vondráček, na kterého navázal krátce za polovinou zápasu Dominik Skála. Po čtyřiceti minutách vedla Škodovka 5:3.

Závěrečné dějství ovšem nabídlo parádní hokejovou podívanou. Jakub Petružálek hned po několika vteřinách vsítil kontaktní branku, tížené vyrovnání následně zařídil obránce Adam Babka - 5:5. To však nebylo z hostující strany vše, jelikož Matěj Rambousek dovršil velký obrat. Nedlouho poté Šimon Bělík znovu srovnal, avšak již po pár vteřinách ve stejné minutě Adam Klempíř s Janem Trefným opět vrátili vedení Severočechům. Plzeň se nechtěla vzdát, Dario Blengino opět mírně zkorigoval stav, ovšem jen na chvíli, jelikož dvoubrankový náskok Vervě vrátil Matěj Rambousek. V poslední minutě Škoda vrhla všechny síly do útoku a při hře v šesti byla odměněná. Matěj Tománek nejprve snížil, šest vteřin před koncem Šimon Bělík poslal zápas za stavu 9:9 do prodloužení.

To nakonec trvalo jen 46 vteřin, ukončil ho Matěj Tománek, jenž završil svůj hattrick. Škoda Plzeň porazila Litvínov v bláznivém zápase 10:9.


Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Takový zápas jsme dle mého z trenérů ještě nikdo nehráli. (smích) Musíme sportovně uznat, že soupeř byl o hodně lepší, my jen díky skvělému brankáři Osvaldovi jsme v utkání byli celou dobu. Po čtyřiceti minutách jsme vedli 5:2, avšak výsledek neodpovídal tomu, co jsme viděli na ledě. Nám to zatím hodně hoří v obraně, tam se musíme zlepšit. Těší nás, že jsme dali hodně hezkých gólů, avšak ta obrana...“