JUN: PLZ - CEB

Junioři odstartovali extraligu velkou bitvou!

Jako první kategorie vstoupila do své soutěže plzeňská juniorka. Po úspěšné přípravě na svém ledě přivítala jihočeský Motor.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

2:1sn
0:0, 0:1, 1:0 – 0:0 – 1:0

Branky a nahrávky: 44:48 Beran (5/5), rozh. náj. Pittr – 22:20 Tomas (Hoch; 5/5). Rozhodčí: Valenta, Kosnar – Brejcha, Malý. Diváci: 88. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Střely na branku: 32:42. Průběh utkání: 0:1, 1:1.

Rozhodčí: Valenta, Kosnar – Brejcha, Malý

vyloučení
4:7
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
0:0
Zblokované střely
0:0
Hity
0:0
Vhazování
0:0
Diváci
88

HC Škoda Plzeň

Bašta – Hromádka, Prošek, Cícha, Kocek, Skala, Tolar, Pšenička – Řehoř, Matějka, Pittr, Sabiniok, Koubek, Makovec, Hořejší, Klatovský, Beran, Úbl, Mazanec, Borák.

Banes Motor České Budějovice

Jansa – Blažek, Vachun, Buzek, Česnohlídek, Kubíček, Gřegořek, Ishchenko – Hoch, Sochor, Kusak, Lukeš, Šimon, Tomas, Humeník, Wardas, Přibyl, Kříž, Lev.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Bašta 65 39 1 38 97,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 1 0 1 1 0
Matyáš Borák 0 0 0 0 0
Matyáš Cícha 0 0 0 1 0
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Jakub Hromádka 0 0 0 0 0
Antonín Klatovský 0 0 0 -1 0
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 0 0
Petr Makovec 0 0 0 1 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Tomáš Pittr 1 0 1 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 -1 0
Max Pšenička 0 0 0 1 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 -1 0
Tomáš Skala 0 0 0 -1 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 0 2
Matyáš Úbl 0 0 0 0 4

komentář

Hned v úvodu utkání Jihočeši putovali na téměř minutu do tří, leč modrobílým se v početní výhodě nedařilo. Naopak, ve čtyřech dokonce zahrozil Sochor, který dostal na levém kruhu spoustu prostoru, avšak minul zařízení. Gólovku měl na čepeli také Kusak, který se v situaci dva na dva dostal k zakončení mezi kruhy, Bašta Škodu podržel vyrážečkou. Když následně na druhé straně neuspěl ani Makovec, který se od pravého mantinelu natlačil k bližší tyči, odcházelo se do kabin za neměnného stavu.

To se ovšem rychle změnilo v úvodu druhé třetiny. Hoch připravil z pravého rohu přesnou příhru na brankoviště pro Radka Tomase mezi tři protihráče a ten z první nezaváhal. Další šanci měl na čepeli Vachun, který sám na modré ještě popojel směr brána, Bašta zakročil. Stejně tak na druhé straně Jansa, když se k pravé tyči prodral Beran. Muž s maskou Jihočechů se stihl přemístit i později, když z první z vrcholu pravého kruhu pálil Hořejší. Křižný pas obdržel vzápětí na levou stranu zase Sabiniok, ale i on pouze trefil přemisťujícího se gólmana Českých Budějovic. Když poté Mazanec z první z mezikruží po příhře zpoza brány mířil jen do jejího středu, mohl indiány potrestat Hoch. Ten se dostal za záda Tolara, který si jej nepohlídal a vše hasil jen za cenu faulu. Forvard Jihočechů nicméně trestné střílení neproměnil. Tak dlouho totiž míchal s kotoučem, až mu utekl.

Poslední dvacetiminutovku načala gólově zase Plzeň. Matyáš Beran se po chybě hostů na útočné modré dostal do sóla a přesnou bombou o tyč se stal prvním střelcem Škody v této sezóně. Dokonat obrat v zápase mohl Koubek, z mezikruží ale nevyzrál na vyrážečku Jansy. Činil se ale i Bašta, když se k dorážce na brankovišti prodral Buzek. Duel tak dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých indiáni rozhodli poměrem 3:2, vítěznou trefu zapsal Tomáš Pittr.

V dalším kole se indiáni představí opět před svými fanoušky, první zářijový víkend na svém ledě přivítají pražskou Spartu.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Byly to samozřejmě ze začátku sezóny porodní bolesti. Nicméně zápas z naší strany nebyl dobrý, bylo tam strašně nepřesností a hodně ztrát kotoučů v útocích. Pak jsme se zlepšili a zhruba od půlky zápasu trošku přebrali iniciativu, ale... Abych to shrnul - jsme rádi za dva body.“

David Vrbata (Banes Motor České Budějovice): „Na to, že to bylo první mistrovské utkání, tak to z obou stran nebylo vůbec špatné. Myslím si, že jsme dvě třetiny měli více ze hry, bohužel pak přišla individuální chyba, ze které jsme inkasovali vyrovnávací gól. Závěr už mohl být na obě strany, takže fakt, že duel do šel do nájezdů, je asi spravedlivý. V nich byla Plzeň šťastnější, bere dva body a my jí gratulujeme.“