T3: MHK - PLZ

Junioři ztratili šachovou partii v nájezdech

Třetí duel na dvoudenním turnajovém klání v Pardubicích je za námi, velké drama nakonec musela rozseknout až trestná střílení.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

2:1sn
0:0, 1:1, 0:0

Branky a nahrávky: 19. Špaček (Prášek, Zámečník), rozh. náj. Hora – 24. Úbl (Matějka)
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

vyloučení
3:4
Využití
1:0
V Oslabení
0:0

Mountfield HK

Lequin (Záruba) – Samek, Forejtek, Janeček, Špaček, Pánek, Pavič, Aschenbreener, Hora, Jón, Zámečník, Prášek, Hrdlička, Frolík, Páleník Vyvial, Mach.

HC Škoda Plzeň

Bašta (Černý) – Prošek, Skála, Horák, Holubec, Pátá, Tolar, Čunát, Petrov, Beran, Pittr, Makovec, Matějka, Koubek, Ubl, Fehér, Struk, Křepel, Sabiniok, Karo, Vlček.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Na turnaji v Pardubicích nastal nový den a s ním i dvojzápas pro mladé indiány. Stejně jako před rokem i tentokrát byl třetím soupeřem na východě Čech Mountfield. Tehdy se Škoda dostala do vedení a nakonec uspěla na nájezdy 2:1, dnes se karta naprosto totožně opakovala.

Přitom modrobílí začali aktivně, v největší šanci ale Prošek nastřelil pouze tyč. Do první přestávky odpověděl soupeř stejnou mincí, do kabin se tak odcházelo beze změny ve skóre.

V úvodu prostřední části putovali poměrně rychle Plzeňští do čtyř a Mountfieldu stačilo šestnáct vteřin. Prášek se dostal ke střele z mezikruží, proti které ještě Bašta zvládl zakročit, leč na dorážku Samuela Špačka již dosáhnout nemohl. Po chvilce obdržel pas zpoza branky před ní Zámečník, do trháku ale své barvy neposlal. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Škoda zastavila protiútok soupeře a sama vyrazila na rychlý kontr. Situaci dva na dva nakonec zakončili z levé strany Matějka s Matyášem Úblem.

V poslední periodě si oba celky vypracovaly přesilovku, avšak skóre 1:1 zůstalo až do konce základní hrací doby. Na řadu tak stejně jako před rokem přišly samostatné nájezdy, které tentokrát opanovali Východočeši. Jelo se na tři série, avšak stačily pouze dvě. Prosadili se Tomáš Hora i Aschenbreener, naopak Úbl i Matějka nikoliv.

Poslední duel čeká na modrobílé odpoledne od 16:00, kdy se s turnajem rozloučí v zápase s domácím Dynamem.