T4: PCE - PLZ

Junioři na závěr turnaje v Pardubicích skolili domácího vítěze!

Mladé pušky se s dvoudenním turnajovým kláním na východě Čech loučí s bilancí dvou výher, jedním nezdarem v nájezdech a pouze jednou porážkou v základní hrací době.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

1:3
0:1, 1:1, 0:1

Branky a nahrávky: 29. Lučan - 15. Karo (Fehér), 26. Koubek (Tolar), 45. Prošek.
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

vyloučení
2:1
Využití
1:1
V Oslabení
0:0

HC Dynamo Pardubice

Tuláček (Vilém) – Kaštánek, Rájek, Vápeník, Lučan, Kubánek, Úlehla, Fiala, Krčál, Kalužík, Štěpánek, Yevtiekhov, Macek, Kučera, Burda, Rolinek, Korec, Pilař, Bartoň.

HC Škoda Plzeň

Černý (Bašta) – Prošek, Skála, Novák, Holubec, Pata, Tolar, Čunát, Petrov, Beran, Pittr, Makovec, Matějka, Koubek, Úbl, Vlček, Struk, Sabiniok, Křepel, Karo, Fehér, Mazanec

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Poslední duel indiánů na turnaji s domácím výběrem byl soubojem s již jistým vítězem, který doposud opanoval všechna klání.

Modrobílí se ovšem nezalekli a hned si vypracovali první vážnější šanci duelu. Do dobré palebné pozice se dostal Makovec, Tuláček stihl zakročit. Po chvilce se Dynamo muselo bránit ve čtyřech, avšak situaci ustálo, když muž s maskou Pardubic betony zakročil proti dělovce Paty od modré. Další přesilovku ale již indiáni využili. Parádní akci z pravé na levý kruh a následně k pravé tyči zakončil Karo.

V úvodu prostřední periody se až mezi kruhy proháčkoval Lučan, Černý zakročil. Do dobré pozice se dostal i Dostál, leč přestřelil. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Koubek stál ve správný čas na správném místě a protečoval do sítě pokus od modré. Jenže poté Pardubice poprvé vybojovaly výhodu jednoho muže v poli a dosáhly na snížení. Lučan si našel po sérii skvělých zákroků gólmana Západočechů puk na pravém kruhu a zavěsil.

Závěrečné dějství načal před svatyní indiánů Vápeník, její strážce odolal. Na druhé straně zase šikovně schoval svou střelu od modré Skala, činil se i Tuláček. A tak přišla na řadu hra v šesti domácích, kterou zachycením soupeřovy rozehrávky a následným zakončením z levého kruhu ukončil Prošek.

Celkový turnajový vítěz tak poprvé padl a vybojoval celkem osm bodů jako druhý Mountfield, čtvrtá Plzeň stejně jako třetí Kometa pouze o jeden méně!