DOR: PLZ - UPJ

Dorost vítězstvím nad Újpestí stvrdil postup do semifinále!

Na závěr skupiny se plzeňské mladé pušky na turnaji utkaly s maďarským celkem. Ve hře byl v případě výhry postup do semifinále.

HC Škoda Plzeň - Újpesti Torna Egylet

4:3
2:2, 2:1

Branky a nahrávky: 3. Blengino (Slováček), 8. Tománek, 21. Fodor (Tománek), 32. Blengino – 6. Máthé (Németh), 19. Németh (Németh), 38. Kovacs.
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.

Rozhodčí: Rulíček – Hájková, Landsmann.

HC Škoda Plzeň

D. Beran (Osvald) – Holub, Volf, Ferda, Souček, Hofman, Stupka - Fodor, Tománek, Slováček, Blengino, Vild, Bobek, F. Beran, Bělík, Hobl

Újpesti Torna Egylet

Soós (Nehrer) – Németh V., Gaszó, Hermann, Karikás, Mekterovic, Orexler, Menyhart, – Kuntic, Slaven, Lászloffy, Takács, Máthé, Németh K., Apostol, Vanylos, Bem, Kovacs C., Kovacs B., Gondos, Baroti.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Ve třetím sobotním zápase začala Škoda velmi dobře, již na začátku třetí minuty Dário Blengino využil početní výhodu, když byl zcela sám na vrcholu pravého kruhu. Jenomže radost indiánů neměla dlouhého trvání, jelikož za tři minuty si početní výhodu zahrál i maďarský celek. Niklós Máthe v ní těsně před Beranem tečoval ránu od pravého mantinelu a rázem bylo srovnáno. Gólostroj ovšem pokračoval a v polovině osmé minuty Škoda podruhé vedla. Matěj Tománek dostal nabito od zadního mantinelu a plzeňský snajpr pálil přesně nad rameno brankáře. Navýšit plzeňské vedení mohl Jan Fodor, proti ale byla branková konstrukce. Plzeň to mohlo mrzet dvojnásob, jelikož těsně před koncem první části srovnal Vilmos Németh.

Co se nepovedlo v první třetině, zvládl Jan Fodor v té druhé hned za devět vteřin, tolik totiž stačilo, aby šla Škodovka v utkání potřetí do vedení. A to nebylo vše, jelikož tentokrát se Západočeši už dočkali vedení o dvě branky. Dário Blengino získal v obranném pásmu kotouč, s ním následně projel přes celé hřiště a z kruhu poté poslal kotouč na místo určení. Újpesti nedlouho na to dostalo možnost snížit, když hrálo celé dvě minuty početní výhodu o dva muže, přesto se skóre neměnilo. To se změnilo až necelé tři minuty před koncem, kdy Csaba Kovacz přece jen zadělal na drama. Více se toho ale neodehrálo, Škoda přežila závěrečný tlak soupeře, zvítězila těsně 4:3 a může se těšit na nedělní semifinále.