DOR: CEB - PLZ

Dorost v dalším přípravném utkání podlehl Motoru, rozhodl závěr zápasu

Dorost tento týden svedl na domácím ledě neuvěřitelnou bitvu s Litvínovem, když zvítězil 10:9 po prodloužení, k dalšímu zápasu tentokrát zajeli plzeňské mladé pušky na jih Čech.

Banes Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň

3:2
0:0, 0:1, 3:1

Branky a nahrávky: 43., 45., 59. - 34. Vild (Bělík, Kamas), 54. Maxa (Pitter, Bělík).
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Beran - Boskovic, Pitter, Ferda, Kamas, Fiala, Strnad, Hanzlík, Holub - Tománek, Maxa, Fodor, Beran, Slováček, Bělík, Vild, Mečl, Svoboda, Hobl.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Mladí indiáni se měli tento víkend představit na turnaji v německém Ingolstadtu, avšak osud tomu nakonec chtěl jinak. Škoda si jako náhradu našla utkání na ledě českobudějovického Motoru.

První třetina branku nenabídla, skóre zápasu otevřeli až krátce za polovinou utkání Západočeši. Jiří Kamas přihrál na modrou čáru Šimonu Bělíkovi, do jehož tvrdé rány ještě sáhl Lukáš Vild.

V posledním dějství se nicméně domácím povedl během dvou minut rychlý obraz. Zadělat na drama se ještě povedlo Jiřímu Maxovi, který se zjevil sám na levém kruhu a na jeho přesnou ránu gólman nezareagoval. Zápas mířil do prodloužení, to ovšem České Budějovice minutu před koncem odmítly. Plzeň ještě toužila v power play srovnat, avšak to se jí nepovedlo. Škodovka podlehla Motoru těsně 2:3.