Rozhovor Petr Hauser

Jsem nadšený, že mohu být zpátky, prozrazuje Petr Hauser

Nejnovější plzeňskou posilou je Petr Hauser, který se do kádru Josefa Jandače přesunul ze Sparty. Jaké jsou první pocity mladého plzeňského útočníka?

Petr Hauser prožil na západě Čech dobrá léta, v sezóně 2019/20 se stal nejproduktivnějším hráčem Extraligy dorostu, když ve 38 zápasech posbíral do své sbírky úctyhodných 71 bodů. „Návrat do Plzně je pro mě určitě super. Potkávám se tu s kluky, se kterýma jsem se z minulosti znal. Vždycky jsem to tu měl hodně rád, určitě je zajímavé se nyní vrátit zpátky. V dorostu jsem hrál v Kubou Šilerem, určitě by bylo zajímavé, kdybychom po letech spolu opět hráli v lajně,“ říká Petr Hauser.

Jak sám hráč přiznává, přestup ze Sparty do Plzně byl opravdu z kategorie bleskových. „Letní přípravu jsem absolvoval na Spartě, trvala nějaké dva měsíce. A můj přestup? Ten byl hodně rychlý. Když jsem se dozvěděl, že to je stoprocentní, přijeli rodiče a za hodinu jsem byl snad vystěhovaný a připraven odjet do Plzně,“ prozrazuje.

Dvacetiletý útočník je v Plzni již týden, s týmem absolvoval již plnou dávku náročných tréninků, jaké jsou první pocity? „Zatím jsou super. Plzeň má velmi kvalitní tým, tréninky jsou na vysoké úrovni, jsem z toho opravdu nadšený. Kluci jsou vtipný, je tady sranda, vše má grády, jak se patří, zatím jsem opravdu nadšený,“ dodává forvard Škody.

A jak proti svému mateřskému klubu Hauserovi hrálo? Shodou okolností, v úterý Škoda hraje první přípravné utkání, a to zase proti Spartě. „Plzeň byla vždycky nepříjemný soupeř. Pokaždé, když jsem sem přijel do Plzně, ať už s juniorkou nebo áčkem, tak jsem měl navíc vždy smíšené pocity, protože jsem tu přece jen od dětsví působil a najednou jsem přijel se Spartou. Kluci mě navíc znali, tak si na mě dávali pozor, chtěli mě trefit, nicméně zápasy mě vždycky bavily, vždy to bylo super,“ říká závěrem Petr Hauser.