Adrián Holešinský

I přes výhry nám duely ukázaly, že je stále na čem pracovat, říká Adrián Holešinský

Dravý slovenský forvard stihl za přibližně sezónu a půl odehrát za Plzeň již sedmaosmdesát zápasů, ve kterých se zaskvěl čtyřiadvaceti góly a jednačtyřiceti asistencemi. V posledním přípravném duelu indiánů navíc nejprve vybojoval ve třetí části početní výhodu, kterou následně sám využil rozhodujícím gólem střetnutí.

Adriáne, jak se nyní cítíte?
Utrpěl jsem v minulé sezóně zranění, musel jsem se tedy hlavně dát do kupy specifickým způsobem. Zapracoval jsem tedy především na tom, abych měl rameno zdravé a do sezóny mě nic nelimitovalo. To hodnotím pozitivně.

Jak byste popsal přípravu?
Já jsem se připravoval individuálně. A jak jsem říkal, tak hodně specificky. Pak jsme se všichni sešli a srpen je vždy velmi zátěžový. Je hodně tréninků, jsme v určitě fázi přípravy a musíme se s tím teď popasovat. A to i když je teď takové vedro poslední dobou (úsměv).

Za sebou máte již i dva přípravné duely...
Jsme rádi, že jsme v obou zvítězili. Na druhou stranu nám také ukázaly, že je stále na čem pracovat.

Byl ten druhý duel zase o krok lepší?
Určitě se pár věcí zlepšilo, ale prvních deset minut nebylo vůbec dobrých. Měli jsme tam hodně vyloučených a oslabení hru hodně rozhárala, tam nám to vůbec nesedlo. Pak se to ale zlepšilo, byly tam lepší pasáže. Třetí část si myslím, že jsme odehráli poctivě, chtěli jsme jako tým zvítězit a to se nám podařilo.

V duelu bylo celkově hodně vyloučených, na ledě to často jiskřilo...
Každý chce vyhrát, každý do toho jde naplno, se souboji je tak potřeba počítat. Dneska byla celá řada faulů i od nás, které bychom si měli příště odpustit, protože v sezóně by nás ta oslabení mohla mrzet.

V obou duelech jste měl v útoku jiné spoluhráče, ale to je asi v přípravě běžné, že?
Toto je asi otázka na trenéra. Myslím si, že chtějí vidět, jak každý hraje s každým. A jak se s tím každý popasuje. Já osobně to neřeším, jdu na led pouze s tím, abych odevzdal stoprocentní výkon.

Vnímá člověk, že jde stále "jen" o přípravu?
Člověk to pochopitelně cítí. Hlavně i díky počasí, protože led a vzduch není úplně optimální. Ale i to je součásti hokeje.

Adriáne, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!