Rozhovor Urban

Jsem rád, že mohu v Plzni být, změnu vítám rozhodně pozitivně, prozrazuje Tomáš Urban

Nejčerstvější novou akvizicí v plzeňském dresu je mladý útočník Tomáš Urban, který přišel na roční hostování z Pardubic. Jak sám v prvním rozhovoru prozradil, jeho přestup na západ Čech byl z kategorie bleskových.

Josefu Jandačovi se ve čtvrtek na první trénink na ledě sešel kompletní kádr, mezi hráči nechyběl ani Tomáš Urban, který ten den zamířil do Plzně z Pardubic. „Můj přesun z Pardubic byl hrozně rychlý. O všem jsem se dozvěděl ve středu odpoledne a následující den jsem již byl dopoledne na prvním tréninku na ledě v Plzni. Nyní mám v plánu se v Plzni pomalu rozkoukat a zabydlet. Chtěl bych rozhodně bydlet co nejblíže zimáku, ať mám vše blízko,“ prozrazuje Tomáš Urban.

A jaký byl úvodní trénink v novém působišti? „Těžký (smích). Ostatně jako každý první trénink na ledě po letní přípravě. I já jsem měl na sobě novou výstroj, chtěl jsem si jí odzkoušet. V Plzni to je také trošku jiné, než na co jsem byl zvyklý v Pardubicích, nicméně trénink mě určitě bavil,“ praví s radostí Urban.

Dvaadvacetiletý útočník by to měl v nabitém kádru Pardubic v nové sezóně hodně složité. To Škoda je naopak známá tím, že mladým hráčům dává hodně prostoru na ledě. „Změnu vnímám rozhodně pozitivně. Jsem rád, že můžu v Plzni být, budu se snažit makat každou vteřinu na ledě. Na větší herní vytížení si věřím, avšak vše si musím poctivě vybojovat,“ má jasno.

Samotný hráč již přiznal, že se nemůže dočkat úvodního zápasu se Spartou, který je na programu 13. srpna. Plzeň se prezentovala vždy takovou dotěrnou hrou, nikdy se mi pro nehrálo lehce. Znovu opakuji, jsem rád, že tu mohu být. Je to sice až za čtrnáct dní, ale rozhodně se již nyní těším na první zápas proti Spartě,“ říká závěrem Tomáš Urban.