Stříbrná devítka

Deváťáci končí na přípravném turnaji stříbrní, rozhodly až nájezdy

Mladí indiáni se dnes představili na dalším přípravném turnaji. Po zlatu z Chomutova tentokrát vezou stříbro z Karlových Varů.

Svěřenci kouče Pejchara v přípravě odehráli pět duelů a čtyřikrát slavili vítězství. K tomu přidali bravurně zvládnutý turnaj v Chomutově, dnes k dalšímu zlatu neměli daleko.

Nejprve se modrobílí postavili Pardubicím. Ve třech dějstvích nejprve podlehli 0:3, poté padli dva nerozhodné výsledky - 3:3 a 0:0. Dalším soupeřem byly domácí Karlovy Vary a to již byla Škoda stoprocentní, když kralovala po výsledcích 2:0, 3:1 a 3:0. Na závěr skupiny se popasovala s německým Mannheimem, kdy dokonce neinkasovala - 5:0, 1:0 a 1:0.

V duelu o celkové prvenství přišel tuhý boj, základní hrací doba nerozhodla. O zlatu tak rozhodly až nájezdy, ve kterých se nakonec radovali Východočeši. Indiáni tak po zlatu z minulého týdne slaví stříbro, bronz brali domácí.

Sestava indiánů na turnaji
Válka (Onyschenko) - Cais, Kořínek, Novák, Morkes, Zach, Domanský, Mašek, Vlna, Herzig, Jágr, Janeček, Pašek, Zbořil, Vacek, Bubenščikov, Markov, Matějovský.


Nyní již na modrobílé čeká před extraligou, ve které budou obhajovat rovněž stříbrné medaile, pouze dva přípravné duely - před svými fanoušky přivítají Liberec a Spartu.